Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteraner lyfter skivhösten

Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Superheavy och Lou Reed och Metallica.
Skivhösten domineras av veteraner och supergrupper.

Nyligen släppte Jay-Z och Kanye West albumet "Watch the throne", men hiphopstjärnorna är inte de enda som samarbetar i höst.

Även Mick Jagger följer samma linje med sin nya supergrupp Superheavy. Tillsammans med Joss Stone, Dave Stewart, Damian Marley och A R Rahman släpper han albumet "Superheavy" den 19 september.

– Det här liknar inget annat jag har gjort tidigare. Vi har stor spännvidd och täcker allt från reggae och ballader till indiska sånger. Rolling Stones-fansen kan säkert uppfatta vår musik som lite udda, säger Mick Jagger till Rolling Stone Magazine.

Den 31 oktober är det rockbandet Metallica och Velvet Underground-legendaren Lou Reeds tur att visa upp sitt gemensamma albumprojekt "Lula". Idéen till skivan ska ha fötts när Metallica och Reed spelade tillsammans i Madison Square Garden i New York 2009.

Veteranerna Red Hot Chili Peppers nysläppta album "I'm with you" är det första albumet efter gitarristen John Frusciantes avhopp. Men veterankollegorna Coldplay och Björk är också på gång med nya album.

När det gäller svenska artister har Annika Norlin och hennes svenska projekt Säkert precis släppt albumet "Säkert! på engelska". Den riktar sig främst till de utländska fansen som brukade mejla och fråga vad de svenska låttexterna handlade om. Norlin tror däremot inte att "På engelska" kommer gå hem i Sverige.

– När någon sjunger på svenska kommer det så himla nära. Med engelska texter flyttar man bort lite av den närheten. Därför förväntar jag mig inte att det här är något som svenskar kommer gå upp i brygga över, sa Annika Norlin till TT Spektra tidigare i år.

Även Melissa Horn, Lena Philipsson, Peter Jöback, Eric Amarillo, Henric de la Cour och Jens Lekman släpper nya album.

Lotta Glimstedt /TT spektra