Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vernissage på ABF i Härnösand

Oljemålningscirkeln avslutade vårterminen med en vernissage på ABF i Härnösand.

Deltagarna visade upp ca 20 alster som bestod av allt från abstrakt måleri, naivistiska motiv till naturmotiv med hus och fåglar. Varje deltagare berättar om bakgrunden sina tavlor och det handlar om allt från stundens ingivelse till känslouttryck.

Gruppen startade våren 2020 och de 5 deltagarna säger att styrkan i gruppen är att man har roligt, skratten har alltid stått högt i tak, man utvecklas hela tiden, blir modigare i sitt målande och längtar till varje träff. I cirkeln diskuterar vi och tar del av varandras kunskaper och idéer. Favoritmotiven är allt från natur till som Ingrid säger Tjocka damer (skratt). När jag frågar varför det är roligt att måla blir svaren, det är bra för humöret, man glömmer bort vardagliga frågor, man börjar se på konst på ett nytt sätt och man hittar inspiration överallt, på en promenad i stan, i naturen och genom människor man möter. Deltagarna säger att de får nya intryck och insikt i att man klarar av att göra saker man inte trodde man kunde. På vernissagen serverades gott tilltugg och alla var överens om att vi syns igen till hösten.

Anders Hägg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel