Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verksta´n är Håkans pojkrumsdröm

60-talsinredning, fotografi och hockey är Håkan Nordströms stora passioner i livet.
Och de passionerna kan han mixa i sina två kontor.
– Jag har lagt ned mycket tid för att få till det precis som jag vill ha det, säger han.

Det här reportaget är en del av Härliga Hem, en bilaga som kommer med papperstidningen och som E-tidning på lördag.

Håkan Nordström arbetar som frilansfotograf med egen firma sedan många år tillbaka. För fem år sedan var han på jakt efter en lokal att använda som fotostudio.

I sökandet fann han - en verkstad.

– Jag tittade runt på en hel del lokaler, men kände direkt när jag kom in i den här lokalen att det skulle gå att få till en cool touch. Att det skulle kunna vara en plats där kunderna gillar att vara. Jag såg möjligheterna, det var högt i tak och bra ytor där det fanns chans att ta in stora objekt. Dessutom ligger lokalen centralt, förklarar han.

Håkan har tagit fasta på vad lokalen ursprungligt använts till, och skapat en robust garagestil med detaljer med det lilla extra.

– Jag hade ingen helhetsbild, utan det har varit en hel del duttande. Det har tagit tid att få till det som jag vill.

I lokalen har Håkan kunnat få utlopp för ett annat intresse: inredningsstil från 60-talet.

– Det är en stil som tilltalar mig. Ju äldre jag blir, desto mer intresserad blir jag av mitt ursprung, och jag är ju själv född på 60-talet, säger 51-åringen.

Här finns gamla skänkar i äkta 60-talsstil, ett skåp från ett industriföretag, emaljskyltar och detaljer som klockor och mattor.

– Jag gillar att springa på loppis och håller alltid ögonen öppna. Jag fattar ganska snabbt när något är för mig. Och man måste vara oblyg och våga fråga om man får köpa en viss grej.

Och som i en äkta verkstadslokal finns det olika anspelningar på bensinstationer och märken. Gulf, till exempel.

– Pappa jobbade extra där och jag hängde mycket där som barn.

I lokalen står även Håkans pärla, en Volvo P1800.

– Det här är ju mitt pojkrum, säger han och ler gott.

Håkans fotostudio är nästan en liten konsthall. Att gå omkring bland de gamla prylarna och bara titta, är säkert en nostalgitripp för många födda på 60-talet och senare.

– En del killar som kommer hit kan ju tillbringa timmar här medan andra inte bryr sig alls.

Håkan Nordström är delägare i gratistidningen Tidningen 7 i Örnsköldsvik. Även på det kontoret har han sett till att ha det snyggt omkring sig. Men medan det är bensintema i "garaget", är det hockey och fotografering som gäller i kontoret på Tidningen 7. Där finns bland annat en stolsrad från det gamla hockeypalatset Kempehallen, hockeyklubbor och signerade tröjor från kända Modonamn.

– När man tillbringar mycket tid på jobbet, ska det vara snyggt och trivsamt där. Det här har varit ett sätt att få utlopp för min kreativitet.

Håkan Nordström är en flitig besökare på auktionssajten Tradera. Och där har han ständiga mål.

– Nu är jag på jakt efter en Gulf vattenkanna från 60-talet.

Tidigare inslag i Härliga Hem:

En oas i gammal stil

Retrokök i släktgård

Grillad lyx med Linnéa och Peter