Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vem tror du att du är?" sänder från Nordingrå: Lennart Jähkels släkthistoria – ren action

Det har varit mycket Ångermanland i släktforskarprogrammet "Vem tror du att du är?" Nu är det dags igen – denna gång kring skådespelaren Lennart Jähkels bakgrund från 1600-talets Nordingrå.

Spänning som värsta actionfilmen har utlovats av SVT1.

I måndagens program där Martina Haag var huvudperson hade Peter Sjölund från, Älandsbro, en framträdande roll. Hans kunskaper i DNA-släktforskning tillförde en rad spännande detaljer om hennes bakgrund.

Som allehanda.se nyligen berättat har Peter Sjölund dessutom startat ett eget företag i just DNA-släktforskning och han arbetar dessutom med en ny bok i ämnet.

Läs också: Han startar företag i DNA-släktforskning

Det är heller inte första gången han hjälper till som expert i ämnet. Vi berättade förra gången om Tomas Ledin i samma programserie. Där det till och med fanns kopplingar till 1600-talets häxprocesser.

Läs också: Så avslöjades Tomas Ledins rötter i Ådalen

Nu är det alltså dags igen. På måndag 20.00 är det skådespelaren Lennart Jähkel som ska få veta mer om sin släkthistoria.

Det exakta innehållet i programmet är hemligt än så länge. Men Ångermanland dyker upp igen. Den här gången Höga kusten.

Utan att avslöja för mycket kan vi berätta att det också här finns kopplingar till 1600-talet, trolldomsprocesser och till en präst som då begravdes i Nordingrås kyrkoruiner.

– Jag är faktiskt släkt med samma präst, berättar en Nordingråbo som känner till bakgrunden och även fick chansen att träffa Lennart Jähkel på platsen.

Rötterna i Nordingrå är dock bara en del av hela historien där också en rad andra plster får besök.

Så här beskriver SVT själv programmet:

"Skådespelaren Lennart Jähkels släkthistoria är lika rafflande som den mest spännande actionfilmen. Lennart tar oss med på en resa ut i Europa där vi får höra om livsöden med enorma rikedomar med uppgångar och stora fall"

■ ■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.