Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjöseger efter bortdömt Modo-mål

Annons

Växjö kom igen efter två raka förluster, vann rättvist borta mot formstarka Modo med 3-1 - och bröt Örnsköldsvikslagets svit på tre raka hemmasegrar.

Men eftersnacket kom i hög grad att handla om det 2-2-mål som Modo och publiken trodde att Mario Kempe gjorde.

Växjö hade ledningen med 2-1 efter ett tidigt mål i tredje perioden när drygt åtta minuter återstod av matchen.

Då fick Modo tryck på Växjökassen och efter vild kalabalik i målgården, där Växjös målvakt Scott Munroe först blev inkörd i målet, tryckte Mario Kempe in pucken.

Domarna tecknade för videogranskning - som drog ut på tiden.

När granskningen väl var gjord tecknade inte domaren som brukligt är för mål eller inte.

I stället konfererade domarna Tobias Björk och Morgan Johansson med linjemännen, innan de meddelade att det inte var mål.

Det tyckte vi att det var, sade Modos tränare Anders Forsberg.

TT: Fick du någon förklaring från domarna?

Jag var inte så intresserad att höra förklaringen! Men vi har fått indikationer på att målet dömdes bort för att vi tryckte in målvakten.

De flesta i arenan trodde att målet dömdes bort för att Scott Munro hade plockhandsken på pucken - vilket det var tveksamt om han hade - och spelet fick dessutom fortsätta efter situationen när han trycktes in i målet.

Domarna gav ingen officiell förklaring, men enligt sena uppgifter ska de ha dömt för offside i målgården.

Modo var efter det bortdömda målet aldrig något hot mot Växjö och Liam Reddox satte för säkerhets skull trean i tom kasse.

Växjö vann också klart rättvist. Sett över hela matchen var smålänningarna starkare, hungrigare och skickligare än hemmalaget, framför allt i passningsspelet.

Uppdraget var att spela mer disciplinerat och ha en bättre arbetsinsats än i de två senaste (förlust)matcherna, sade Växjös tränare Sam Hallam.

Och det uppdraget klarade hans spelare.

Vi var otroligt bra i tredje perioden efter vårt ledningsmål. Tog bra beslut och vann rätt närkamper.

Hallam kunde också konstatera att hans lag var hundraprocentigt i både boxplay och powerplay. Modo gjorde inget mål i sina tre numerära överlägen, Växjö ett i sitt enda, avgörande 2-1 genom Cory Murphy.

Växjö upp på tredjeplatsen igen i och med trepoängaren och Modo ned på åttonde. Hemmaseger och Modo hade varit femma och ovanför playoff-strecket.

Mer läsning

Annons