Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjös segerrecept: powerplay

Annons

Växjö var länge sämst i powerplay bland SHL-lagen.

Så är det inte längre.

Efter jul har det blivit 13 mål i spelformen.

Vi har väldigt fina siffror de senaste matcherna, sade Tomi Kallio efter 4-2 mot Färjestad.

SHL:s tabelltrea Växjö har spelat tio matcher efter jul.

I sju av dessa har laget nätat i numerärt överläge och totalt har 13 av säsongens 24 powerplaymål kommit under den här perioden.

Hemma mot Färjestad blev det fyra stycken. Det gav seger med 4-2.

Sen jul har vi fått det lite mer att stämma. Vi fick göra något mål och fick självförtroende, konstaterade Sam Hallam, tränare i Växjö.

Den finländske forwardsveteranen Tomi Kallio låg bakom de tre första. Först sköt han ett backskott som Erik Josefsson styrde in.

Ett mål som Kallio först fick - och hyllades för, då det innebar hans 200:e i SHL. Men senare under lördagskvällen konstaterades det att Josefsson var sist på pucken.

Innan första perioden skickade Kallio iväg pucken mot mål igen. Den hamnade till slut hos Ryan Lasch som säkert satte 2-0. Amerikanens 18:e mål för säsongen.

Vi har inte varit nöjda med vårt powerplay tidigare under säsongen och fått kritik för det. Men vi har väldigt fina siffror de senaste matcherna, sade Tomi Kallio.

Direkt efter första pausen reducerade Joakim Hillding, men bara någon minut senare svarade Växjö.

Kallio fanns just innanför offensiv blålinje och hittade Colby Armstrong, som styrde in 3-1. Precis som vid andra målet tog det bara sju sekunder för Växjö att hitta nätet.

Men det var inte slut där.

90 sekunder in i tredje perioden kom 4-1, då Armstrong avslutade ett fint anfall.

Det är lättare att vinna matcher om powerplay funkar. Så klart hoppas vi att trenden håller i sig, kommenterade Kallio.

Magnus Nygren reducerade sedan i fem mot tre. Men det räckte inte till poäng för seriesjuan, som därmed förlorat samtliga fyra matcher mot Växjö den här säsongen.

Vi sätter oss i ett dåligt läge i första perioden. Vi får 1-2 men sedan gör de trean direkt och då tappar vi energin vi får av andra målet, sade Clas Eriksson, assisterande tränare i Färjestad.

Sam Hallam igen:

Vi gör det fantastiskt bra i första perioden och har ett högt pucktempo med bra fart i vårt spel. I andra höjer de sig, men vi är nöjda att vi håller ut och att powerplay gör mål.

Mer läsning

Annons