Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjös offervilja gav seger

Annons

Växjö trivs mot Färjestad.

På torsdagen kom tredje raka segern i höst efter 2-1 på straffar.

Då hyllade tränaren Sam Hallam offerviljan.

Om inte Kristofer Berglund slängt sig och täckt flera skott i slutet så hade säkert någon puck gått in och jag suttit här som en förlorare, sade Hallam efter segern i Karlstad.

Färjestad hade flera möjligheter att punktera i spel i numerärt överläge. Karlstadslaget fick till och med två chanser i förlängningsperioden då Färjestads hårdskjutande back Magnus Nygren sköt och sköt från blålinjen. Oftast nådde projektilerna inte fram till målburen. Växjös vilja att täcka skott var imponerande.

Erik Josefsson och Cory Murphy överlistade sedan Färjestadsmålvakten Danny Taylor på straffarna. Spelmässigt var det här annars Färjestads match i nästan två perioder.

Färjestad var bättre än oss från minut tio till och med minut 40. Vi gjorde ett jättejobb i egen zon i den andra perioden. Vi var tvungna. Vi var inte där av egen vilja. Färjestad tryckte tillbaka oss, sade Hallam.

Färjestad ledde med 1-0 inför den sista perioden. Pigge junioren Christoffer Forsberg hittade en lucka mellan benskydden på Mattias Modig i Växjömålet i spel fem mot fyra i den första perioden.

Ledningsmålet kunde ha fått uppföljare. Stolpen räddade Modig när Marius Holtet styrde ett backskott med klubban framför mål.

Vi förlorar extrapoängen på grund av ett dåligt powerplay. Vi har tillräckligt många lägen för att avgöra matchen där. I stället sänker vi tempot och blir stillastående. Då blir det lätt för Växjöspelarna att komma ut i skottlinjen och täcka skott, sade Leif Carlsson, tränare i Färjestad.

I Färjestad imponerade nykomponerade ungdomskedjan med Tomas Hyka, Christoffer Forsberg och Johan Olofsson som snurrade friskt i anfallszon mot ett blekt Växjö i mittenperioden.

Växjös Rhett Rakhshani vände på matchbilden med sitt kvitteringsmål efter bara 20 sekunder av den tredje perioden.

Färjestad drabbades av en skada i den första perioden då lagets poängkung Joakim Hillding fick en klubba nära ögat och leddes in i omklädningsrummet.

Klubban tog nära ögat och det svullnade upp till ett boxaröga. Hillding kunde bara se med ett öga och då går det inte att spela ishockey, sade Leif Carlsson.

En mer grundlig undersökning väntar Hillding under fredagen.

Endast 4 103 åskådare såg matchen, Färjestads sämsta publiksiffra sedan Löfbergs Arena stod klar 2001.

Mer läsning

Annons