Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö kontrollerade fram segern

Annons

Växjö spelade kontrollerat borta mot AIK i elitserien. 1-0 gjorde man lite turligt. I tredje gjorde Tomi Kallio poäng för sjätte matchen i rad, när han avgjorde med 2-0-målet.

Växjös Johan Markusson gled in i anfallszon i första, tittade sig omkring, slängde ett löst skott på mål. I mål. Nicklas Lundström i AIK:s bur såg förvånad ut. Även Markusson. Det var inget skott i tusen kilometer i timmen i krysset, det var en lös puck till höger. Efter 2.23 stod det 1-0 till Växjö.

Sedan försökte AIK. Utan att lyckas.

Bortalaget som varit bra, sedan tränaren Sam Hallam tog över, spelade klokt. De valde omsorgsfullt när de skulle anfalla och när de skulle säkra bakåt. Och sen hade de en ytterligare säkerhet bakåt. Målvakten.

39-årige Fredrik Norrena i Växjös mål är kanske inte lika bra som han varit under sina tidigare år. Men han kan fortfarande storspela och småretas.

Vid ett tillfälle fällde han ut ändan så en motståndare blev lite klämd mot sargen. Inte så det var utvisning, bara så att det liksom gick att bli sur på honom. Och tappa lite koncentrationen. Norrena själv fortsatte vara fokuserad och rädda puckar.

Stockholmarna försökte öka trycket i tredje. Men då stal Kallio pucken och kunde sen också raka in 2-0.

Norrena fick släppa ett tröstmål förbi sig med 13 sekunder kvar.

Mer läsning

Annons