Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö höll ut i Ö-vik

Det blev ingen ny seger för Modo. Laget kunde inte förmå att kvittera Växjös ledning i den tredje perioden

Annons

Läs reprisen av vår liveblogg genom att klicka här.

Modo kom till start styrkt av två raka bortasegrar - mot seriettan Skellefteå och -tvåan Frölunda.

Örnsköldsvikslaget, som statistiskt är blott tia i hemmastatistiken, hade dessutom tre raka hemmasegrar.

Laget såg också energifyllt ut till en början, men tappade rätt snabbt den energin.
Växjö, med två raka förluster, jobbade sig in i matchen, tog rättvist ledningen och hade också bud på tvåan i första perioden.

Ett tidigt kvitteringsmål gav Modo energin tillbaka i en andra period där spelet på klassiskt vis böljade fram och tillbaka. Båda lagen hade dock svårt att vaska fram riktigt heta chanser.

Sedan Modo bränt ett power play laget fick med sig in i tredje perioden - tog istället Växjö strax ledningen i numerärt överläge. En skymd Linus Ullmark i Modokassen släppte in ett löst backskott från Cory Murphy.

Modo såg ut att ha kvitterat med åtta minuter kvar efter en tilltrasslad situation i Växjös målgård, men efter videogranskning och lång domarkonferens dömdes målet bort.
Växjö höll sedan rätt enkelt undan, gjorde 3-1 i tom kasse, tog en rättvis trepoängare, befäste platsen bland topplagen -och såg till att Modo missar chansen att gå upp på play off-plats.

Inför matchen:

Modo har under säsongen – med ett par undantag – valt att matcha målvakterna ungefär lika hårt, och att Linus Ullmark nu får fortsätta mellan stolparna kan möjligen gå att tolka som att Modoledningen har bestämt sig för att satsa på 20-åringen från Lugnvik.

Klart är i alla fall att Ullmarks form rättfärdigar att han får fortsätta stå. Han är nu uppe i sex raka segrar och har bara släppt in ett enda mål i var och en av de tre senaste matcherna.

I övrigt går att notera att Fabian Norberg kan få göra SHL-debut. Junioren, född 1995, är för första gången med i a-lagets matchtrupp. Han är dock sjundeback på papperet.

Modos laguppställning i sin helhet:

Målvakt: Anton Forsberg (Linus Ullmark).

Backpar: Richie Regehr-Robert Hägg, Oscar Hedman-Kyle Cumiskey, Joonas Lehtivuori-Albin Carlson.

Kedjor: Mario Kempe-Samuel Påhlsson-Niklas Nordgren, Per-Åge Skröder-Mattias Ritola-Dave Spina, Simon Önerud-Kristian Forsberg-Jeff Tambellini, Christopher Bengtsson-Adrian Kempe-Edwin Hedberg.

Extraspelare: Fabian Norberg, Victor Olofsson.

Annons