Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö gav serieledaren en käftsmäll

Annons

Växjö imponerade på nytt när man gav serieledande Skellefteå en rejäl käftsmäll och vann med 6-0.

På tre matcher har laget målskillnaden 14-0.

Jag kan inte nog hylla det här laget. Moralen är grymt bra, sade Dennis Rasmussen.

Flera lag har slagit Skellefteå på bortaplan i vinter, men inget lag har gjort det så grundligt som Växjö.

Laget ser helt komplett ut och tre matcher på fyra dagar har gett laget full pott, nio poäng.

Nu får vi en ordentlig test på hur ödmjuka vi är. De närmaste dagarna kommer alla att påminna oss om det här, men på torsdag när vi möter AIK på Hovet står det 0-0 när matchen börjar, sade tränaren Sam Hallam medan segersångerna rungade bakom dörren till omklädningsrummet.

Växjös blixtstart

Växjös tuffa matchande på sistone märktes inte ett dugg. Laget blixtstartade, gjorde 1-0 redan på sitt första skott och efter sex spelade minuter var ställningen 3-0 efter mål av Rhett Rakhshani, Dennis Rasmussen och Colby Armstrong.

Vi bestämde oss för att gå ut hårt och hellre riskera att bensinen tar slut än att vara försiktiga och hamna i underläge med 2-0. Vi hade ju också en enorm effektivitet i början, sade Hallam.

Växjös maxutdelning i den första perioden berodde till lika stor del på Skellefteås darriga försvarsspel som på Växjös imponerande effektivitet. Växjö hade plusstatistik på det regerande mästarlaget redan före matchen och vet att stenhård forechecking kan löna sig mot Skellefteå.

Inget målvaktsbyte

Efter de snabba baklängesmålen skulle Skellefteå i normala fall ha bytt ut målvakten Markus Svensson. I och med att landslagsmålvakten Henrik Karlsson plötsligt lämnat laget för KHL-spel fanns inte den möjligheten. Man valde att låta den helt oprövade reservmålvakten, junioren Johan Kallio, stå kvar i båset.

Vi diskuterade aldrig ett målvaktsbyte. Man kan inte klandra Mackan för målen. Som vi ser det var matchstarten väldigt avgörande. Vi var inte riktigt påkopplade, trodde nog inte att Växjö skulle komma ut med den energin de gjorde, sade Skellefteåtränaren Bert Robertsson. Vi har väl gjort en eller annan sådan här match förut, då brukar vi alltid studsa tillbaka direkt.

Segern var Växjös sjätte i rad.

Alla gör exakt det vi sagt innan. Hoppas det här fortsätter, sade Dennis Rasmussen.

Mer läsning

Annons