Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö bröt trend i Gävle

Annons

Växjö bröt en trist trend i Läkerol Arena.

Efter tio raka förluster mot Brynäs tog laget hand om tre poäng på lördagskvällen - via 3-0.

Det är klart att det har funnits på näthinnan, sade Växjös tränare Sam Hallam.

Brynäs har minst sagt haft lätt för Växjö sedan laget tog klivet upp i högsta serien.

Inför lördagens match hade Gävlelaget 10-1 i inbördes möten - och tio raka segrar.

Växjö såg till att punktera den sviten genom att vinna med 3-0.

Och bortsett från den andra delen av första perioden, där Brynäs stundtals satte Växjö under hård press, var det bortalagets match.

"Trampade luft"

Centern Robert Rosén gjorde matchens första mål efter drygt sju och en halv minut i den andra perioden - och därefter var Växjös väg mot trepoängaren mer eller mindre spikrak.

Vi mötte ett bättre hockeylag i dag, vi trampade luft och kom inte upp på vår normala nivå, sade Brynästränaren Tommy Jonsson efter matchen.

Mitt i Brynäs kvitteringsjakt i den andra perioden utökade Cory Murphy till 2-0 i powerplay. Sedan fick Brynäs inleda den tredje perioden i just numerärt överläge, och det dröjde inte länge förrän backen Ville Varakas blev utvisad. Därmed fick Brynäs chansen i spel fem mot tre i en minut och 21 sekunder.

Någon reducering kom dock inte under den perioden, vilket sög musten ur Brynäs.

Det kanske hade blivit annorlunda om vi hade gjort mål i spel fem mot tre. Men vi gjorde för många misstag i den här matchen och kom inte åt Växjö, sade Tommy Jonsson.

När hemmalaget inte fick utdelning kunde i stället Växjös center Dennis Rasmussen göra 3-0 efter knappt nio minuter i den tredje perioden och då var saken klar.

Därmed bröt Växjö den negativa sviten mot Brynäs.

Åtta raka med poäng

Visst, den där sviten har varit hemsk, sade Växjös tränare Sam Hallam med ett snett leende. Jag minns en match från förra året då vi var tre sekunder från att ta tre poäng, men Brynäs lyckades kvittera. Det är klart att det har funnits på näthinnan att vi har haft svårt för Brynäs, men nu hoppas jag att det har suddats ut litegrann. Jag kan heller inte förklara varför det varit så, Brynäs är helt enkelt ett bra hockeylag.

Brynäs hade inför lördagens match tagit poäng i nio matcher i följd, medan Växjö utökade sin svit till åtta matcher i rad med poäng.

Mer läsning

Annons