Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö bröt Skellefteås svit

Annons

Skellefteås segersvit är bruten.

Den tog slut när Växjös Petr Vampola gjorde 2-1 för smålänningarna i förlängningen.

Det här var två guldpoäng för oss, sade tjecken.

Med sju raka segrar kom topplaget Skellefteå till match hemma mot nästjumbon Växjö.

Tre nya, lätta poäng?

Nej, det här var perfekt läge för oss att möta dem när de har gjort en massa mål och vunnit, sade Tomi Kallio, som kvitterade Skellefteås 1-0-ledning efter drygt tio minuter i den tredje perioden.

Passningen kom från Petr Vampola, tjecken som en stund senare blev matchhjälte.

Efter en rad festföreställningar i Skellefteå bjöds annars på mager ishockeykost från hemmalagets sida när Växjö kom på besök. Slarviga passningar, oskärpa och soloåkningar hade ersatt det högeffektiva spel som legat bakom Skellefteås långa segerrad före den här matchen.

Orsaken var Växjös disciplinerade spelare som effektivt stängde till i mittzonen och offrade sig helhjärtat när Skellefteå ändå tog sig in i deras zon.

Alla mår mycket bättre nu efter den här vinsten, sade Kallio.

Det var inte heller första gången Växjö har luggat serietvåan på poäng den här hösten. Bottenlaget har tagit sex poäng av nio möjliga mot Skellefteå i höst.

Tycker faktiskt att vi var bättre än Skellefteå hela matchen i dag. Vi kom hit för att vinna, för de senaste fyra-fem matcherna har vi spelat bra, sånär som på de första tio minuterna i varje match, sade Petr Vampola.

Men de tio dåliga minuterna har varit kostsamma. 0-2, 0-3 och 0-2 i starten på de tre senaste matcherna har betytt förlust, trots att Växjö lyft sig sedan.

Nu var man med i matchen redan från början.

Vi hade ett möte före matchen där coachen sade hur vi skulle spela - det följde vi till hundra procent. Framför allt startade vi bra i dag, åkte skridsko bra och alla var hungriga på poäng, sade tjecken.

Skellefteå tog ledningen genom lagkaptenen Jimmie Ericsson i den andra perioden men Växjö fortsatte att jobba intensivt. Efter 10.41 i slutperioden kom belöningen när Tommi Kallio kvitterade till 1-1, assisterad av Petr Vampola. Vampola fick strax efteråt ett friläge från egen zon, försökte lägga pucken mellan benen på Markus Svensson i Skellefteås mål men misslyckades.

När jag fick chansen igen i förlängningen lade jag över pucken på backhand i stället. Det gick ju bättre, sade Vampola.

Mer läsning

Annons