Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenskada stoppar föreställning

Vattenskada på Stockholms stadsteater stoppar flera av föreställningarna. Både "I väntan på Godot" och "De tre musketörerna" drabbas.

Vattenskadan på Stora Scenen uppstod under måndagsmorgonen då Fastighetsverket utförde sin månatliga brandövning.

Ett kretskort, som uppges ha fungerat utan problem i över 30 år, gav upphov till att sprinklersystemet ovanför scenen utlöstes och orsakade skador på scen och i taket.

Saneringspersonal var på plats inom en timme, och vi jobbar ihärdigt för att ordna med allt så att vi kan börja spela igen nästa tisdag, säger Benny Fredriksson, teaterchef och vd för Stockholms stadsteater, till TT Spektra.

De som köpt biljetter till pjäser på Stora Scenen under den kommande veckan kommer att få gå på senare föreställningar och under våren.

Men ingen går miste om sin föreställning. Vi kommer även lägga ut extra speldatum för "I väntan på Godot" på vår hemsida nu under fredagen, säger Benny Fredriksson.

Repertoaren på Stora Scenen väntas vara igång igen den 15 december. Föreställningarna på teaterns övriga scener berörs inte av vattenskadorna.