Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenläckage i Skule naturum

På onsdagen upptäcktes att vatten runnit in genom taket till Skule naturum. Entreprenören Peab försökte under eftermiddagen lokalisera läckan.

- Vi hade under byggtiden flera gånger det här problemet. Nu gör vi allt för att försöka hitta och täta läckan, säger Peabs verkmästare Nisse Sahlén.

Det var naturums personal som kontaktade honom sedan man upptäckt en mindre mängd vatten på golvet vid byggnadens norra kortsida.

- Läckaget kommer från en skarv mellan två betongblock som är tätad med en mjukfog som glipar när det blir rörelse vid extrem väderlek. Vattnet följer sedan en balk och kan droppa ut var som helst.

Enligt Nisse Sahlén ställer inte det inläckande vattnet till med någon skada eftersom både tak och golv består av betong. Som huvudentreprenör för bygget av nya naturum, som kostade närmare 50 miljoner kronor och som invigdes 20 juni 2007, har Peab skyldighet att åtgärda fel som uppstår. Byggarantin sträcker sig över två år.

- Byggnaden är unik men en liknande konstruktionslösning har fungerat bra i Göteborg. Men det behöver inte betyda att det fungerar i Norrland med vårt klimat, säger Nisse Sahlén.

/Allehanda.se