Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattengympagäng vill rädda badhuset

Det är ett energiskt gäng som varje vecka träffas i Skogs badhus för att vattengympa under ledning av Anna-Karin Westerlund, men nu befarar de att badhuset ska stängas.

Det finns tre badhus i Kramfors kommun, i centralorten samt i Bollstabruk och i Skog. För några år sedan var badhuset i Skog nedläggningshotat men räddades kvar och har fortfarande öppet.

Det är allmänt bad varje tisdag, på onsdagar har Skogs IF två gruppen, om totalt 45 deltagare, med vattengympa och på torsdagar är det vattengympa med Korpen.

Dessutom har eleverna i skolorna i Lugnvik, Skog, Docksta, Mjällom, Nordingrå, Ullånger och Torrom sin simundervisning förlagd till badhuset.

- Nu har vi fått höra att skolorna fått i uppdrag att räkna på vad det kostar att skjutsa barnen till Kramfors, säger Anna-Karin Westerlund.

Tack vare det uppsving man haft under senare tid har man fått dela upp gympadeltagarna i två grupper.

- Man undrar hur en nedläggning av verksamheten här går ihop med hälsokommunen Kramfors, säger Anna-Karin Westerlund.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78