Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenfalls arkivverksamhet i Näsåker upphör

Den arkivhantering som Vattenfall startade i Näsåker 2003 och som i dag sysselsätter sex personer läggs ner vid halvårsskiftet.

Sollefteå kommun har genom kommunalråd Elisabet Lassen skickat en skrivelse till Vattenfalls vd Lars G Josefsson. I den säger man att kommunen inte kan acceptera att tanken att ha en varaktig arkivverksamhet visar sig resultera i en tillfällig projektverksamhet.

Vattenfall var under många år den dominerande arbetsgivaren med många anställda i Näsåker. I samband med rationaliseringar företaget gjorde under 1990-talet minskade antalet anställda kraftigt.

Vattenfall engagerade sig tillsammans med kommunen för att skapa ersättningsjobb till orten. Bland annat inleddes 2000 en process med syfte att hanteringen av Vattenfalls arkiv skulle förläggas till Näsåker.

I skrivelsen från kommunen sägs att besvikelsen när nu verksamheten ska upphöra är desto större då dialogen med Vattenfalls ledning upplevdes som förtroendefull.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78