Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad betyder nya Plus-ikonerna på sajten? Här är svaret

Från och med i onsdags möts du som läsare av ett nytt grafiskt element på sajten: Ett litet Plus-märke bredvid flera artiklar.
Vad betyder det?
Erik Sjölander, deskchef på Allehanda, förklarar.

Annons

Erik Sjölander, deskchef.

Nu har det dykt upp Plus-ikoner på ganska mycket innehåll på sajten. Varför?

– Det beror på att vi lanserat Plus, en tjänst där man som betalande kund får fri tillgång till allt innehåll. Plus ersätter vår tidigare betalprenumeration Premium och omfattar en större del av utbudet. Vi gör det för att höja värdet på tjänsten för de som betalar och för att kunna fortsätta göra den journalistik som våra läsare gillar, säger Erik Sjölander, deskchef för ST och Allehanda.

Vad betyder det här för läsaren?

– Om du redan är prenumerant på papperstidningen eller har köpt vårt digitala nyhetspaket, räcker det med att logga in för att kunna läsa allt innehåll på sajten. Om du inte är kund behöver du bli det för att ta del av Plus.

Varför gör ni det här?

– Därför att våra betalande kunder är viktiga för oss och för att vi vill kunna fortsätta leverera journalistik på det sätt vi gör. Mediebranschen digitaliseras i takt med det övriga samhället, men egentligen är tanken inte ny. Vi har alltid erbjudit journalistik mot betalning genom papperstidningen. Nu gör vi det på nätet också.

Vad får man om man skaffar Plus?

– Du får ta del av all vår unika lokaljournalistik varje dag, när och hur du vill. Via nyhetssajten, vår nyhetsapp eller med veckans sammanfattning direkt i mejlen. En del av vårt innehåll kommer fortfarande vara fritt, men bara kunder på våra olika nyhetspaket kommer ha tillgång till allt plusmärkt material.

Så får du tillgång till Plus på Allehanda.se – prova för endast 1 krona

Mer läsning

Annons