Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopbilar totalförstördes i våldsam brand i Sollefteå – skador för mångmiljonbelopp

Tre av All Miljös sopbilar i Sollefteå totalförstördes efter en våldsam brand i förra veckan.

Annons

– Det handlar om skador för flera miljoner kronor, berättar Stefan Johansson på Kaj Johanssons Åkeri AB i Vännäsby som äger fordonen.

Sopbilar totalförstördes i Sollefteå

Vad som orsakade den våldsamma branden under natten mot fredagen är fortfarande ett mysterium och mycket talar för att det så kommer att förbli eftersom det idagsläget inte finns några spår åt något specifikt håll.

– Det finns inga teorier och polisen har också avskrivit branden, fortsätter Stefan Johansson.

Läs också: Sopbilar och plåtbyggnad totalförstörda i kraftig brand i Sollefteå

Det var alltså tre fordon som eldhärjades. Två av dem var så kallade baktömmare och den tredje en sidotömmare. Med de här fordonen borta ur den dagliga verksamheten finns för tillfället bara två fordon igång hos entreprenören All Miljö på Övergård i Sollefteå.

– Vi får köra dubbla skift med dem som är kvar istället, berättar Christer Hellström på All Miljö.

Från Kaj Johanssons Åkeri AB berättar i alla fall Stefan Johansson att nya fordon är på ingång och av allt att döma utökas fordonsparken i Sollefteå under de närmaste dagarna.

– Vi jobbar för en snabb lösning. Vi har inte bestämt antal bilar, men troligtvis blir det två eftersom vi väger in att det blir ett nytt avtal från och med årsskiftet.

Skadorna på grund av branden beräknas uppgå till flera miljoner kronor.

Läs också: Alla har vi ett ansvar att ta hand om vårt avfall

Branden som var på All Miljös parkeringsutrymme bakom kontorslokalerna på Övergård var explosionsartad. Larmet kom till Räddningstjänsten vid 02.00-tiden och även om de var snabba till brandplatsen så var det omöjligt för dem att rädda fordonen.

De fick istället koncentrera mycket av sitt arbete på att se till att elden inte skulle sprida sig vidare till bland annat Olja och Sanitet samt OK/Q8 bensinstation som ligger alldeles i närheten.

Mer läsning

Annons