Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåförfattaren reser till Ryssland

Den finns på svenska, engelska och som ljudbok. Nu reser författaren och ledarutvecklaren Annika Sundbom Åström till Ryssland för att översätta sin bok till ryska, men också för att knyta nya internationella kontakter.

Annons

År 2012 gav sollefteåbon Annika Sundbom Åström ut sin första bok "Duktig eller död, En ledares självbekännelse eller Jakten på självkärlek" som handlar om det hon jobbar med, om ledarutveckling och att kunna se och lösa sina inre konflikter för att bli en bättre ledare. I veckan reser hon till Sankt Petersburg i Ryssland för att i en framtid presentera boken för en helt ny, rysktalande publik.

– Jag bestämde mig i slutet av april för att översätta. Det är roligt hur fort det har gått, jag har redan fått kontakter och nya vänner, säger hon.

Det var under ett samtal med Johan Hedman från Sollefteå, som har bott i Sankt Petersburg i 20 år, som frågan kom på tal.

– Varför inte ge ut den på ryska? Det är ett otroligt stort språk, och jag kan nå många fler, säger hon.

Annika Sundbom Åström översätter sin bok till ryska och hoppas på att få stor spridning.

Annika Sundbom Åström jobbar med att utveckla ledare, från villan på Järnvägsgatan i Sollefteå. Och i sin utbildning använder hon ofta sin bok. Idag är många av hennes kunder företagsledare, men hon vill gärna bredda sig. Framförallt mot det internationella och mot fredsarbete. Hon har tidigare rest runt och föreläst i Indien och haft uppdrag för svenska FN delegationen i New York. Boken är redan översatt till engelska och finns som ljudbok. Nu har Annika Sundbom Åström planer på att släppa den på de indiska och amerikanska marknaderna. Och med tiden även i de rysktalande länderna.

– Jag tror den kan nå långt, men det kan ta sin tid. Personlig utveckling har inte kommit så långt i Ryssland. Det spelar roll vilka man blir kompis med, säger hon.

Under hennes vecka i Sankt Petersburg ska hon, förutom att träffa tänkbara översättare, passa på att knyta nya kontakter.

– Jag ska träffa företagare, ambassadfolk och söka upp journalistcaféer. Mitt mål är att ha kunder i Ryssland på sikt, säger hon.

För Annika Sundbom Åström är resan till Ryssland bara början på att kunna jobba mer internationellt. Hon tror att boken och den ledarutveckling hon jobbar med kan ha betydelse hela vägen upp i länders regeringar och styrande organ. Och det är fred och utveckling som är hennes yttersta mål.

– Jag vill utveckla ledarskapet både i Västernorrland och i de internationella sammanhangen. Om det går att få till fred på företag, varför inte få till det på internationell nivå, säger hon.

Läs också: Sollefteåförfattare släpper sin sjätte deckare.

Läs också: "Ett viktigt erkännande" - Bo R Holmberg belönad med Birger Norman-priset.

Mer läsning

Annons