Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Sollefteå tingshus fyllas med hyresgäster – anlitar marknadsförare

För drygt ett år sedan köpte Magnus Wihlborg anrika tingshuset i Sollefteå. Men det ekar fortfarande tomt i de klassiska lokalerna. - Nu tar vi ett omtag och letar aktivt hyresgäster, säger Wihlborg.

Annons

Den nye ägaren är boende i Stockholm, på Ingarö, och har en hel del fastigheter i området. Bland annat i Nacka och i Gamla stan. Han har en förkärlek för lite udda hus med snickarglädje. Och när han fick nys om tingshuset i Sollefteå åkte han upp och tittade på vinst och förlust.

-Jag blev förtjust i huset och köpte det, säger han.

Sollefteå tingshus

Helt utan koppling till Sollefteå är inte Wihlborg. Han har en svåger i Flo utanför Långsele och han är i trakten upp till fyra gånger om året. Han trodde nog att det skulle gå snabbare att hyra ut de 600 kvadratmeterna och en 100 kvadratmeter stor lägenhet.

- Vi hade långt gångna diskusioner med ett schweiziskt företag. Men de drog sig ur och vi var också långt gångna med ett lokalt företag som ville hyra övervåningen. Men även det sprack, säger Wihlborg.

Läs också: Därför säljs tingshuset.

Nu har han bestämt sig för ett omtag. Till sin hjälp har han anlitat Tommy Lind från Långsele som ska hjälpa till att marknadsföra tingshuset.

Tommy Lindh och Magnus Wihlborg

Det är ett landmärke i Sollefteå som Wihlborg köpt. Det byggdes 1905 och invigdes året efter. Den unika arkitekturen är vida omtalad och för ett tiotal år sedan utnämndes tingshuset i Sollefeå till den femte vackraste byggnaden i Sverige.

- Huset är i bra skick och vi har dessutom snyggat till lägenheten, säger Wihlborg, som för övrigt vid tidpunkten för tidningens besök hade ett par intresserade hyresgäster på besök.

Nu på försommaren ska en del utvändig utsmyckning också snyggas till.

- Jag har varit i kontakt med länsstyrelsen eftersom man inte får göra hur som helst med det här K-märkta huset, säger Lindh

Wihlborg och Lindh kan tänka sig två till fyra hyresgäster, beroende på hur stora ytor man vill ha eller om man vill dela gemensamma utrymmen.

Tingssalen i tingshuset.

Den praktfulla tingssalen kan man hyra redan idag.

- Det finns ett grovkök och den skulle passa bra för kulturarrangemang, middagar eller till exempel föreläsningar, säger Tommy Lindh.

När är hyresgästerna på plats?

- Vi går ut brett nu och det kommer att bli klart under hösten, säger båda två.

Läs också: Kulturhusplaner i tingshuset.

Mer läsning