Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maxad kväll på sommarens sista Trollskoj: "Fantastiskt med folk och bra artisteri"

Godisregn, hoppland och musikuppträdanden av både stora och små artister. När Trollskoj XL hade sin fjärde och sista kväll i stadsparken i Sollefteå var programmet extra fylligt och publiken extra stor - det blev nytt publikrekord.

Annons

Redan innan klockan slagit sju på torsdagskvällen var stadsparken i Sollefteå full av besökare. Barnen roade sig mest i hopplandet, där zorbollar och hoppborgar i olika former och färger ställts fram. Lite äldre besökare höll sig i restaurangtälten eller inväntade underhållningen på bänkar och ihopfällbara stolar framför scenen med en glass i handen. Omkring fyra tusen besökare hade kommit till stadsparken. Familjen Hasselborg var en av dem och hade hittat en gräsplätt uppe på kullen där de njöt av underhållningen.

- Det är jätteroligt att det händer något i stan, sa Jonas Hasselborg.

- Det är jättebra, och trevligt att träffa lite folk, sa Karin Hasselborg.

Jonas, Noah och Karin Hasselborg var på Trollskoj för första gången i år. Jonas Tyckte bäst om Dick & Tobbes tolkningar av Lars Winnerbäck.

Lars Hägglund som var kvällens värd pangstartade med allsång och det traditionsenliga TÅ-quizet. Dinah Nah, känd från melodifestivalen, var förste artist upp på scenen. Hennes poppiga och allsångsvänliga låtar smittade av sig på såväl publiken som stämningen i parken.

En kväll som bjuder på extra mycket gratisunderhållning ville ingen i Sollefteå missa och Trollskoj fick nytt publikrekord. Omkring fyra tusen kom för att bli underhållna.

Dinah Nah sjöng både egna låtar och covers.

När det var dags för godisregn gjorde sig Lars Hägglund populär bland barnen i stadsparken. En liten fan-skara av godisintresserade tog sig snabbt fram till det hörn av scenen där godiset kastades ut mellan akterna och höll sig kvar där större delen av kvällen.

Godisregnet var väldigt populärt. Och Lars Hägglund hade fullt upp med utdelningen.

Efter Dinah Nah följde några Lars Winnerbäck-covers framförda av Dick & Tobbe. Och efter det var det barnens tur att äntra scenen för sista gången denna sommar. När Hanna och Julia sjöng låten "Fick feeling" med Samir & Viktor blev delar av publiken mycket dansanta.

Hanna och Julia hade väl inövad koreografi till låten som de sjöng.

Himlen sprack upp och publiken likaså, till tonerna av Samir och Viktors

Till och med vädret var på arrangörernas och publikens sida. En regngrå himmel sprack med tiden upp i kvällssol, lagom till att Sara Varga klev upp på scenen och bjöd på vacker sång. Uppträdandet på torsdagskvällen var hennes sjunde på Trollskoj, och hon var glad att vara tillbaka.

- Jag har saknat att få vara här, sa Sara Varga till publiken innan hon drog igång. Med solen i ögonen.

Sara Varga är en återkommande artist på Trollskoj. I år var det sjunde gången hon uppträdde på arrangemanget.

Jörgen Åslund som har varit huvudansvarig för arrangemanget av Trollskoj var väldigt nöjd med kvällen.

- Fantastiskt med mycket folk och bra artisteri. Jag är jättenöjd med uppslutningen. Och jag blir nästan gråtfärdig över att väderleken höll sig så bra, säger han.

Läs också: Medelhavsvärme och publikrekord.

Läs också: Det blir fest hela veckan - när Nipyran firar 30 år.

Mer läsning

Annons