Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man blev avvisad från tåg – gick längs rälsen i över fyra timmar

Mannen blev nekad att åka vidare med sitt tåg på väg mot Örnsköldsvik. Då bestämde han sig för att gå längs med järnvägsspåret. Mannen gick nästan i fem timmar längs med rälsen innan polisen lyckades lokalisera honom.

Annons
Mannen ska ha gått längs med järnvägsspåret i nästan fem timmar. Järnvägsspåret på bilden är inte det spåret som omnämns i artikeln.

Vid 12.30-tiden på söndagen fick polisen en ett samtal från Trafikverket om en man som gick på och längs med järnvägsspåret vid Harasjön i Ångermanland.

– Han ska ha blivit nekad att få åka vidare med tåget och blivit avlämnad på en station i närheten, men jag vet inte riktigt vilken. Efter att han blivit avsläppt från tåget började han gå längs med rälsen, säger Mikael Bauvin, RLC-befäl vid polisen.

Mannen gick i riktning mot Örnsköldsvik och polisen skickade en patrull för att lokalisera honom.

– Han ska bland annat ha gått igenom två tunnlar som är fem kilometer långa vardera. Vi beslutade att tågen på sträckan skulle gå i krypfart, säger Mikael Bauvin.

Enligt polisen fanns det inget som tydde på att mannen utsatte sig själv för fara eller ville skada sig själv. Mannen gick upp på intilliggande vägar i vissa perioder och han gick ifrån järnvägsspåret när ett tåg närmade sig.

Det tog flera timmar innan polisen lyckades hitta mannen.

– Vi påträffade honom strax före klockan fem gående längs rälsen. Han ville till Örnsköldsvik, så patrullen skjutsade honom dit, säger Mikael Buavin.

Mannen misstänks för brott då det är olagligt att vistas på spårområden utan tillstånd.

Mer läsning

Annons