Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färg fixade festen i Stadsparken i Sollefteå

Rosa, lila, gult och rött. Färgpulver i alla möjliga nyanser kastades i Stadsparken i Sollefteå på tisdagen. Är det färgfest så är det.

Annons

Färgpulver i mängder, ett gäng ivriga färgkastare i vita t-hirts och somrig musik. Det är allt man behöver för en lyckad färgfest. På tisdagen kom många barn och unga, och en och annan vuxen, till Stadsparken för att få kasta färgglatt pulver på varandra. Kusinerna Amanda och Melinda Gahlin var två av färgkastarna. För dem var det första gången de provade på detta.

- Det här är kul! Fast det är inte så kul att få det i munnen, sa Amanda Gahlin.

Melinda Gahlin visste vilken färg som var bäst att kasta.

- Rosa, sa hon.

Amanda och Melinda Gahlin kastar rosa färg på varandra, den bästa färgen enligt Melinda.

Färgfesten i stadsparken anordnades av kommunen och detta är första gången man har gjort något sådant här. Majed Safaee, kommunikationsstrateg på kommunen, var nöjd med dagen.

- Jag tycker det gick riktigt bra. Nästan alla jag pratade med tyckte det var superroligt med något annorlunda som det här, sa han.

Ellen Näsholm Theorin har laddat med lila färg inför startskottet. Hon har aldrig testat färgkrig innan och tycker det ska bli kul.

Omkring 350 personer deltog i färgfesten, tror Majed Safaee. Och närmare 400 kilo färgpulver gick åt. Till nästa gång, för det verkar bli färgfest fler gånger, vill han ha bättre koll på hur mycket färg som doseras ut.

- Man ska ju städa också, säger han.

Närmare 350 ungdomar och vuxna var med på färgfesten i Stadsparken på tisdagen.

Färgfesten var en av alla aktiviteter som kommunen erbjuder och har erbjudit barn och unga i Sollefteå under sommaren. På onsdag mellan 12 och 15 är det dags för den sista och avslutande aktiviteten, "Sveriges största vattenkrig".

Mer läsning