Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeföretaget sålt efter nästan 50 år – Grill 1:an har fått nya ägare

I 30 år, varav 20 tillsammans med maken Åke, drev Marie Strömqvist Grill 1:an i Ramsele. Men nu har hon tackat för sig och sålt rörelsen till Semra och Birdzkan Ahmed.

Annons

Marie Strömqvist har lämnat över ägarskapet av Grill 1:an i Ramsele till Birdzkan och Semra  Ahmed och de har i sin tur anställt Yasein Ismail

– Det känns uppriktigt skönt, säger Marie. Visst hade vi idéer på hjur vi skulle driva det vidare, men däremot saknades energin som behövdes för att genomföra dem.

– Jag tror det är bra med ett nytt ägarskap. De är unga och brinner för det, säger Marie.

Läs också: Drive-in-vigsel i Ramsele

Det är ingen tvekan om att Semra och Birdzkan Ahmed, samt anställde Yusein Ismail, brinner för sin nya arbetsplats i centrala Ramsele. De stortrivs med rörelsen som sådan och med att bo i Ramsele.

– Jag har varit tio år i Sverige och arbetat som anställd i restaurangbranschen i Hammerdal, Hoting, Strömsund och nu senast Dorotea. Det känns inspirerande att få driva någonting eget och starten har varit positiv, berättar Birdzkan.

Men det var egentligen en slump att de hamnade i Ramsele. Ali hade varit en gång på den årliga "Lastbilsträffen" i Ramsele och därigenom fått ett väldigt positivt intryck av samhället som sådant. När sedan Grill 1:an dök upp på försäljningslistan slog de till ganska omgående:

– Det är är det bästa som hänt oss, ler Birdzka, och Semra nickar instämmande.

Innan Marie tog över verksamheten 1986 var det hennes framlidne pappa Arvid och mamma Sonja som drev verksamheten. De klev in i "korvbranschen" redan i mitten av 1960-talet. Först i en liten kiosk utanför Faxen på torget, och därefter flyttade de bit längre bort och drev både kiosk och busstation.

– När de valde att sluta 1986 flyttade vi hem från Märsta. Från början var väl tanken att hålla på några år bara, men det blev lite längre, säger Marie och ler.

2000 köpte de nuvarande Grill 1:an där Gunnel Eriksson dessförinnan drev sin godiskiosk under många år.

– Det har varit en fantastisk tid och det bästa med det här yrket är alla trevliga människor jag mött under de här åren, betonar Marie.

Den närmaste tiden ska Marie arbeta i maken Åkes företag, Ramsele Grönytor fastighet AB. Nya ägarna Birdzkan och Semra har också klart för sig vad som gäller framöver:

– Vi ska jobba hårt för att alla kunder ska vara nöjda när de går härifrån.

Mer läsning

Annons