Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briljant konsert i Multrå kyrka

Annons

Multrå

Lördagen den 27 januari gavs en konsert i Multrå kyrka med Trio HDR. H står för David Huang, en ung pianist, som vann Solistpriset 2014 och har framträtt som solist i flera orkestrar, senast med Nordiska Kammarorkestern i Beethovens pianokonsert.

Trio HDR, David Huang, Filip Draglund och Mikael Rudolfsson i Multrå kyrka.

D står för Filip Draglund, trumpetaren som har uppträtt på festivaler runt om i Europa och som solist i bland annat Göteborgs symfoniorkester och Sveriges Radios symfoniorkester. R står för Mikael Rudolfsson, tidigare förste trombonist i Gävle Symfoniorkester och numera del av Klang Forum Wien.

Piano, trumpet och trombon är kanske inte den vanligaste instrumentkonstellationen, men det visade sig att den var lysande. Roland Pöntinens komposition Metallmorfoser II var specialkomponerad för Trio HDR. Arvo Pärts Spiegel im Spiegel, som framförs i många olika sättningar, klingade njutbart med de tre instrumenten.

För arrangemanget stod Mikael Rudolfsson. Filip Draglund hade arrangerat musik av Nadia Boulonger, Igor Stravinsky och Astor Piazzolla. Åhörarna, om än inte så många, var helt betagna av musiken och lyckades applådera fram ett extra nummer av Astor Piazzolla.

Ulla Thorsell Östlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons