Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad uppsättning och stor publik på Trollskoj – trots regnet

Dolly Style, Creedence och Mosippan traditionsenligt på dragspel. Trollskojs andra kväll bjöd på en blandad lineup. Trots regnet kom många till stadsparken för att bli underhållna.

Annons

På torsdagskvällen var det dags för den andra omgången av Trollskoj i stadsparken i Sollefteå. Temat för kvällen var "En kväll med musikalisk blandning utöver det vanliga". Först ut på scenen var Sollefteås egna Dolly Style, bestående av Hillevi Åman, Melissa Nordlander och Lilly Öberg Nilsson. Hillevi Åman var nöjd med uppträdandet.

– Det gick bra, säger hon.

Dolly Style, bestående av Lilly Öberg Nilsson, Hillevi Åman och Melissa Nordlander, sjöng låten Cherrygum. Det var lite nervöst, men tjejerna vill nog göra om det nästa år.

När Blue Steel gick upp på scenen en halvtimme in började regnet hälla ner. Paraplyn och regnjackor kom fram och publiken tunnandes ut något. Men regnet avtog snabbt och folk letade sig tillbaka för att lyssna till bandets creedence- och fogertylåtar.

Eivor Bris och Inger Hillbom hade kommit till stadsparken för att se uppträdandena. De är från Sollefteå båda två och har besökt Trollskoj tidigare år också.

– Vi hörde att det skulle vara bra artister ikväll. Det är trevligt att se folk och komma ut lite, säger Eivor Bris.

Inger Hillbom och Eivor Bris vill komma fler gånger, bara det inte spöregnar.

Uppträdandena varvades med ett sollefteåquiz som publiken fick delta i. Senare under kvällen bjöds det på dragspelsmusik av Andreas Nordin och nylandspop av bandet Nylands Järn. Tommy Lindh var kvällens värd. Han har varit värd i närmare 17 år och tycker om konceptet med Trollskoj som gratis underhållning.

– Det är en bra sak för att träffa folk, vänner och bekanta. Det är en samlingspunkt, säger han.

En av akterna var Andreas Nordin, Sollefteås egen Roland Cedermark.

Om Trollskoj:

Trollskoj arrangeras av kommunen och är gratis underhållning för alla. De två nästkommande torsdagarna hålls trollskoj som vanligt klockan 19 i stadsparken i Sollefteå.

Torsdag 21 juli: "En kväll med musikalisk känsla och fart". Martin Häggström, Anna Hanning och Anna Sjöstedt är några av akterna. Kvällens värd är Jörgen Åslund.

Torsdag 27 juli: Trollskoj XL med hoppborg och restaurangtält. Det bjuds på underhållning på scenen av både kända och mindre kända artister. Restaurangtälten kommer att vara öppna från 11 till midnatt. Kvällens värd är Lars Häggström.

Mer läsning

Annons