Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aquarena utökar och satsar centralt med Arla Gym: "Det är kul att vi samarbetar"

Aquarena utökar sin gruppträningsverksamhet. De gör en riktig satsning i centrala Sollefteå tillsammans med Arla Gym i deras träningslokaler.

Annons

Morgan Pierre från Arla Gym och Ida Åkerlind från Aquarena.

– Vi kommer att börja i mindre skala med ungefär 10 pass i veckan. Men självklart är målet att vi ska växa även i Arla Gyms lokaler på stan, säger Ida Åkerlind, enhetschef för friskvården på Aquarena.

Aquarena och Arla Gym har pratat om ett samarbete i gamla Järnvägsmagasinet under en längre tid och det var från gymmet som idén väcktes.

– Vi fick en förfrågan strax före jul och tyckte det lät jätteintressant. Så vi har planerat för den här satsningen under en längre tid, fortsätter Ida.

Gruppträningsverksamheten, som innefattar olika konditions- och styrkepass samt mindpass, har vuxit enormt sedan starten på Aquarena för fyra år sedan. Ida Åkerlind berättar:

– De här träningsformerna är oerhört populära och jag trodde aldrig i min fantasi att det skulle bli så stort i Sollefteå. Men det är givetvis väldigt positivt, säger Ida och fortsätter:

– När vi började var vi 4 instruktörer och hade 12 pass i veckan. Nu är vi 17 instruktörer och har ungefär 40 pass i veckan.

– Den här utvecklingen har inneburit att vi blivit trångbodda på Aquarena och därför såg vi det här som ett bra tillfälle att utöka verksamheten och dessutom erbjuda våra tjänster centralt i Sollefteå.

12 september, en vecka efter höststarten i Aquarenas lokaler, slår de upp portarna i gamla Järnvägsmagasinet där Arla Gym haft sin verksamhet i flera år.

– Det är kul att vi samarbetar och att vi kan bidra till Arlas verksamhet. Jag är säker på att vi också kan locka medlemmar till varandra, avrundar Ida.

Läs också: Hjältarna på badhuset

Läs också: Sollefteågym diplomerade

Läs också: Succé för Aquarena

Mer läsning

Annons