Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Torgrestaurangen" blir mångkulturell mötesplats över sommaren

Lokalen mitt på Stora torget i Örnsköldsvik har stått tom i drygt ett halvår. Men den 12 juli öppnas det igen då Mångkulturellt centrum (MKC) slår upp portarna.

Annons

– Vi kommer vara här fram till slutet av september, sen vet vi inte mer, säger Mia Klavevik, handläggare på Mångkulturellt centrum.

Phanarat Sirathip och Mia Klavevik på Mångkulturellt centrum vill att mötesplatsen ska fungera som en kontaktskapande yta för besökarna.

"Torgrestaurangen" är ett komplement för MKC:s verksamhet över sommaren och de har fortfarande kvar sina lokaler längre ner på gatan. Lokalen på torget kommer att fungera som mötesplats för samtal och kontaktskapande för alla som är intresserade, oavsett bakgrund och generation.

– Vi vill visa för alla att vi alla är ganska lika ändå. Det här är en kommunal verksamhet och vi är politiskt och religiöst oberoende. Alla är välkomna, säger Mia Klavevik.

Både Mia Klavevik och Phanarat Sirathip som arbetar som handledare på Mångkulturellt centrum, är glada över lokalen och gillar det centrala och lättillgängliga läget. Över sommaren hoppas de på att få in nya idéer för framtida projekt, och att fler ska upptäcka verksamheten.

– Det är många svenskar som inte känner till oss som nu kommer kunna se att vi finns, säger Phanarat Sirathip.

Mer läsning

Annons