Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuga brann på Gullviks camping

En stuga brann på förmiddagen på Gullviks havsbad och camping utanför Örnsköldsvik. Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Annons

Brand i stuga vid Gullviks havsbad och camping.

Larmet kom vid 10.45-tiden. Det var en stuga på campingområdet som hade fattat eld och brann underifrån. Lågorna flammade upp längs den ena långsidan på stugan, berättat vittnen som tidigt var på plats.

– Man hade försökt släcka branden själva, så det var bra läge då vi kom dit och kunde släcka klart, säger Arne Persson, räddningschef i beredskap, vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Räddningsledaren Ulrik Lindström var också tacksam för de insatser som gjordes vid stugan – innan räddningstjänst var på plats.

– De har använt en traktor för att kasta vatten på stugan. Om de inte varit så rådiga så tidigt, hade det kanske bara stått några plintar på den här platsen nu, sa Lindström när branden var under kontroll.

– Nu behåller vi personel här ute i ungefär en timme till, sedan ska det här vara ur världen för vår del.

Stugan, som är av mindre och äldre modell, blev synligt skadad utvändigt, men den står kvar och har klarat sig relativt bra invändigt.

Räddningstjänsten agerade snabbt och hade branden under kontroll efter cirka 30 minuter.

Orsaken till branden är oklar.

– Det beror troligtvis på någon elgrej, men vi vet inte säkert, säger Arne Persson.

Inga personer eller övriga byggnader ska ha skadats vid branden.

En som fick ett abrupt uppvaknande på måndagsförmiddagen var Gösta Eriksson från Örebro.

– När det knackade på dörren trodde jag det var min kompis som fyller 60, och som ska firas. Det blev till att ge sig ut i bara kallingarna för att flytta bilen som stod mellan stugorna.

Mer läsning