Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandgatan 7 skyldig musiker tiotusentals kronor: "Vi har inte sett ett öre"

Förra veckan stängde Strandgatan 7. Nu uppger lokala musiker att restaurangen sedan 2015 har varit skyldig dem tiotusentals kronor – utan att betala.

Annons

– Vi har inte sett ett öre av det. När vi har skickat fakturor har de vägrat betala, säger Tom Åsberg som spelar trummor i coverbandet The Keys.

Umeåbandet The Keys väntar fortfarande på att få betalt. Från vänster: Anton Mattsson, Fredrik Pedersen, Tom Åsberg, Robert Stenvall och Oskar Nyström.

Det var förra onsdagen som ÖA kunde avslöja att restaurangen stänger sin verksamhet. Nu anklagas de för att inte ha betalat ut löner till gästande musiker.

Det var i november och december som bandet The Keys, hemmahörande i Umeå, spelade på Strandgatan 7. Totalt rörde det sig enligt bandets medlemmar om sju till åtta speltillfällen. Enligt det muntliga avtalet skulle de totalt få 25 000 kronor plus moms, vilket skulle landa på 31 250 kronor.

Men några pengar kom inte efter fakturering, trots flera påminnelser. I februari meddelade restaurangens representant att de inte hade några pengar.

– De sa att de skulle göra någon sorts avbetalning. Han ville betala 1000 kronor i veckan och det hade tagit ett halvår. Jag sa att det inte går men att du får tre månader, men jag har fortfarande inte sett några pengar, säger gitarristen Anton Mattsson.

– Jag tycker det är dåligt att ta på sig grejer och boka och sedan inte betala för sig.

The Keys är inte de enda som riktar kritik mot Strandgatan 7. Trubaduren Eric Eriksson spelade på restaurangen under samma tidsperiod.

– Det var ett jättetrevligt ställe och de tog emot mig bra, så jag tvekade inte att ta på mig spelningar, säger han.

Musiker riktar nu stark kritik mot Strandgatan 7.

Eriksson menar att restaurangen är skyldig honom 16 000 kronor. Han påminde restaurangen tre gånger under våren om att han inte hade fått betalt. De lovade varje gång att betala, men inga pengar betalades ut.

Istället ringde restaurangen under våren - och frågade om han ville spela igen.

– Någonstans tycker man ju att folk ska ha lite skam i kroppen och lösa sina problem, men det verkar ju inte som att det funkar så, säger Eriksson.

Bandet The Keys har funderat på att ta ärendet vidare.

– Vi har funderat på att ta det till kronofogden, men det kostar mer än det smakar. Vi hade inget skriftligt avtal utan bara ett muntligt och vi var rädda att förlora, så vi sket i det, säger Anton Mattsson.

Allehanda.se har sökt Marcel Allrefay, företrädare för restaurang S7.

Mer läsning

Annons