Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor kongress till Ö-vik – arrangeras av IOGT-NTO

Sedan tidigare har Örnsköldsvik fått klartecken från O-ringen och landsbygdsriksdagen. Nu får kommunen ett tredje stort arrangemang – IOGT-NTO:s kongress. Redan i höst startar planeringen inför 2019.

Annons

Förra veckan togs beslutet att hålla 2019 års kongress för IOGT-NTO i Västernorrland. Förbundet valde mellan Gävle och Ö-vik.

– Det är blandade känslor. Man vet ju att det är mycket jobb, jag var med och arrangerade kongressen här 1995 och har nog aldrig gjort någonting som var så roligt, säger Olle Häggström, utvecklingschef för IOGT-NTO i länet.

O-ringen och landsbygdsriksdagen kommer att hållas i Örnsköldsvik under 2018. Kongressen är alltså det tredje stora arrangemanget som kommunen får på kort tid.

– Vi vill verkligen visa dem som kommer hit vad Ö-vik är. En folkrörelse har alltid många medlemmar som vi inte ser så ofta och det här blir förhoppningsvis ett tillfälle att arrangera dem, säger Olle Häggström.

Till hösten kommer föreningen att ha idédagar med medlemmarna och lägga upp programmet.

Huvudträffpunkten under kongressen blir Nolaskolans lokaler.

– De har ju en fantastisk ljushall där vi får den här pulsen för många människor. Vi kommer att komplettera med Elimkyrkans församlingsvåning och församlingshemmet, säger Olle Häggström.

Målet är att minst 1 200 deltagare ska delta.

Att Ö-vik valts bland Västernorrlands kommuner beror bland annat på att IOGT-NTO:s rörelse har starkt fäste där.

Mer läsning

Annons