Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendieutdelning och jazz på Dekarsögården: "Det känns kul, och otippat"

På onsdag kväll är det återigen dags för Dekarsöjazzen. För nionde året i rad blir det konsert och stipendieutdelning på Dekarsögården, med såväl bekanta som nya ansikten.

Annons

– Vi ser fram emot att det, som vanligt, kommer att bli fullsatt med glada människor. Och bra väder, säger Pelle Elfving på Perdido Jazz & Blues.

För nionde året i rad arrangeras på onsdag sommarens jazzkväll på Dekarsögården, och för tionde året i rad delas Perdidos Jazz & Bluesstipendium ut. I år är det musikläraren och pedagogen Kenneth Grönfelt som får ta emot priset:

– Det känns kul, och otippat. Jag har aldrig fått ett stipendium förut.

Kenneth Grönfelt är årets mottagare av Perdidos Jazz & Bluesstipendium.

Någon officiell motivering till stipendiet kommer inte förrän själva utdelningen, men det hängivna arbetet med ungdomar och musik lyfts fram av såväl pristagaren som utdelarna.

– Jag har förstått att det har att göra med att jag är en trumpetare, och att jag jobbar pedagogiskt med jazz mot barn, säger Kenneth Grönfelt.

– Kenneth är en musiklärare som jobbar aktivt med ungdomar. Det är en herre som är väldigt engagerad. Det är bland annat därför han får det här stipendiet, säger Pelle Elfving.

Jonas Öberg Trio, med Martin Eklöf, Jonas Öberg och Tobias Helén, spelar live på Dekarsögården.

Under kvällen kommer i vanlig ordning Jonas Öberg Trio att spela live, ett band som gästat jazzkvällen så gott som vartenda år. I sommar gästas scenen också av tenorsaxofonisten Klas Toresson. Även stipendiepristagaren själv kommer att ta sig upp på scenen, och framföra ett stycke med några speciella gäster.

– Jag kommer ta med några av barnen jag jobbar med till Dekarsögården, så får de vara med och spela på en av låtarna, säger Kenneth Grönfelt.

Mer läsning

Annons