Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka reaktioner på artikel om kollektivtrafiken

En artikel på Allehanda.se om att resandet med kollektivtrafik minskar för tredje året i följd i Västernorrland har rört upp starka åsikter. Här är några av läsarnas kommentarer från Facebook.

Annons

Läs artikeln här: Kollektivtrafiken ökar i Sverige – men minskar i Västernorrland: "Folk här är för bekväma"

Petra Oderstad: Det handlar inte om att vara bekväm. Det är framför allt restiden och kostnaden som gör att man tar bilen istället för bussen mellan Sundsvall och Härnösand.

Carina Falk: Jag kommer för sent till jobbet, sjukhuset , som inte är en liten arbetsplats om jag tar bussen på morgonen och då bor jag ändå centralt.

Sven Olof Johansson: Det som inte fungerar kan man inte åka med. När det är så långt mellan turerna att man måste åka till ett ställe ena dagen sedan går det inte att åka hem samma dag för det går inga bussar tillbaka.

Love Karlström: Busstrafiken och priserna är pinsamt dåliga i Västernorrland.

Ann-catherine Bylund: Har man 2 hundar så blir det bilen. Tyvärr!

Tomas Vikman: Ordna så att bussarna går var 15min så ska ni se att fler kommer att åka!

Anna Forsberg: Inte konstigt att vi inte kan använda kollektivtrafik då bussarna går en gång var fjärde timme eller på vissa ställen nån gång per dag.

Marcus Norberg: Gratis kollektivtrafik betalar jag gärna extra skatt för.

Katarina Cinnamon Jahlitz: Att åka buss inom Sollefteå kommun fungerar inte. Indragna turer, konstiga tider så man kan inte åka hem samma dag osv... Här måste man ha bil för att ta sig någonstans.

Kenneth Fagerlund: I Sundsvall åker jag ofta, i Bollstabruk har jag inte åkt sedan de tog bort busshållsplatsen i närheten, Kramfors kommuns uppbygnad är enbart för bilar, går inte att få en fungerande kollektivtrafik på grund av placeringarna av boendet.

Anna Edholm: Det handlar inte om att vara bekväm eller inte. Det handlar om att bussavgångarna är obefintliga på vissa platser. Det kan ju inte vara rimligt att om man ska ta sig till exempel från Docksta till Örnsköldsvik, så ska man ta bussen till Kramfors och sedan tåget från Kramfors till Örnsköldsvik, eller? En restid på några timmar.

■ ■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.

Läs också:

Nu väntas kommunfullmäktige säga ja till gratis buss för unga i Örnsköldsvik

Maratondebatt om gratis buss i Härnösand

Härnösand är länets bästa miljökommun

Busslinjerna i och kring centrala Ö-vik läggs om – fler turer till sjukhuset

Mer läsning

Annons