Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfesten i Örnsköldsvik: "Det är som elitloppet, det händer bara en gång per år"

Ösregnet under lördagen satte sina spår i den tidiga sommarkvällen som började lugnt. Men när kvällens dragplåster Emil Assergård äntrade scenen fick han hela publiken att sjunga.

Annons

Tre olika tappningar av låten

Det började minst sagt lugnt när kvällens första band Svengali inledde med att spela för ett så gott som tomt tält. Men allt eftersom kvällen gick, fylldes tältet upp med festglada människor.

Två som gillar att det händer något är Peter Olsson och Gary Lundström som gav sig ut på Sommarfestens andra kväll.

Peter Olsson och Gary Lundström var två som hade begett sig ut för kvällen. De tyckte att det var roligt att det hände något i stan.

– Det är som elitloppet, det händer bara en gång per år, säger Gary Lundström.

Emil Assergård har senaste tiden klättrat på Sveriges topplistor med sin låt "All in" och när han började spela, sjöng publiken med i så gott som varje textrad.

Emil Assergård smäller konfettibomber och kastar ut t-shirtar och publiken älskar det.

Låten "All in" kom till när Emil satt och sjöng för sig själv i sin bil på väg till en hemmafest i Gävle. Väl på festen spelade han låten vilket gick som han själv uttrycker det, hyfsat bra.

– Låten är som en parodi på mitt eget liv för ett och ett halvt år sedan när jag festade väldigt mycket. Lite ironiskt nog har jag ett vitt år nu vilket gett mig både mer energi och mindre ångest, berättar Emil Assergård.

Sin musik beskriver Emil Assergård som ett försök till modern, lättsmält vispop med berättande texter och lite fula ord. Ett gott recept verkar det som då han i april blev signad av skivbolaget Universal.

Det blir inte mycket vila för Emil Assergård som har spelningar under hela sommaren.

Hur klarar du dig från hybris?

– Haha skönt att höra att du inte tycker att jag har det. Nej, men jag har hållit på med musik i sju år och levt på det i två. Min inställning är att det kan gå om helvete om två månader, man vet aldrig. Jag är bara en vanlig jävla bonde, säger han.

Senare i veckan ska han även spela på Sundsvall Pride och resten av sommaren giggar han vidare för att sedan ta en veckas semester i augusti.

– Det är lika bra att köra på när jag är inne i det. För ett tag sedan hade jag åtta gig på sju dagar. Men efter det behöver man vila, säger Emil Assergård.

Mer läsning

Annons