Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skorped bjuder på träningstillfälle inför älgjakten – och värdefulla priser i potten

Det är i Skorpedstrakten det händer i helgen. I alla fall för de jaktintresserade.
– I 17 år har vi hållit på nu med Heastigen, en tävling med kulvapen och som samtidigt är ett bra tillfälle för träningsskjutning inför älgjakten, säger Anders Broman.

Annons

Så här såg det ut vid tävlingen för ett par år sedan.

Anders Broman är medlem i Skorpeds Pistolskytteförening och ansvarig för Heastigen, en kuljaktstig som utgår från Bureåborg, en dryg mil norr om Skorped och en timmes bilväg från Örnsköldsvik.

– Ifjol startade 130 personer på den stora stigen, plus cirka 30 ungdomar. Det är rekord för oss och ungefär så många vi kan ta emot, säger Anders Broman, som själv även brukar tävla i pistolskytte.

Evenemanget i Skorped utmärker sig genom att priser lottas ut bland alla tävlande, i stället för brukligt enbart till de bästa i resultatlistan.

– Den som har tur i år vinner ett kikasikte, värt 10 000 kronor. Dessutom har vi ytterligare fem, sex priser som är värda mellan 1 500 och 2 000 kronor, säger Anders Broman.

– Och blir vi lika många startande i år som i fjol är vi jättenöjda, säger Anders Broman.

En kuljaktstig går oftast till så att deltagaren tar sig runt en snitslad bana med åtta stationer, där det gäller att under bevakning av en funktionär träffa på två så kallade jaktstigsfigurer.

– För oss kan man säga att vår kuljaktstig är en upptakt för den kommande älgjakten, säger Anders Broman, en av ungefär 130 medlemmar i pistolskytteföreningen i Skorped.

Läs även: Stort intresse bland ungdomar att träna jaktskytte

Läs även: Heastigen 2011 Bureåborg Skorped

Mer läsning

Annons