Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Själevads Bygg satsar mångmiljonbelopp på kontorshotell i Översjäla

Friskt vågat är hälften vunnet, tycker Anders Lundin, vd och ägare av Själevads Bygg. Han satsar 9 miljoner kronor på ett kontorshotell med tolv kontor i Översjäla.

Annons

Själevads Bygg bygger kontorshotell med tolv kontor, i anslutning till sin egen fastighet.

Anders Lundin startade Själevads Bygg 2008 med en anställd. Företaget har varit mycket framgångsrikt och stadigt utvecklats. I dag är antalet anställda 25 och årsomsättningen 45 miljoner kronor.

Som ett bevis för framgången och utvecklingen fick Själevads Bygg 2013 den prestigefyllda utmärkelsen Årets Gasell i Västernorrland av Dagens Industri.

Anders Lundin vilar inte på lagrarna och nu satsar han nära nio miljoner kronor på ett kontorshotell med tolv kontor, i anslutning till företagets egen byggnad i Själevad.

– Vi hade köpt tomten bredvid vår och tänkte bygga något åt oss själva. Men efter en del omstruktureringar satsade vi på att bygga och hyra ut kontor istället, berättar han.

I Översjälv en bit utanför stan, låter lite vågat?

– När jag gick till banken för att låna pengar sa jag att "ni måste tycka jag är galen", men de svarade att de tror på mig.

Anders Lundin kände också på sig att det fanns ett behov av ett kontorshotell utanför centrum.

– Vi har så snyggt och fräscht att det är flera som kommit och frågat om de inte kan få hyra in sig någonstans i vår byggnad.

– Dessutom finns det inte så mycket ledigt i centrum, Nicklas Nyberg har täppt till luckorna som fanns i Arken och på Sjögatan är det rätt fullt också.

Han ser också en annan anledning till att det finns behov av kontor för uthyrning:

– Det är inte som när jag började att man har kontoret hemma. I dag vill man träffa andra, sitta ned och ta en fika, nätverka.

Det verkar också som att Anders Lundin inte kommer att få några problem att fylla sitt kontorshotell när det står klart. Av de tolv kontoren har han redan klara hyresgäster till åtta.

– Jag har inte gjort nåpgon marknadsföring, jag tänkte vänta tills stommen är klar. Men ett företag hyr alla fem kontoren på bottenplanet. Av de sju separata på andra våningen är tre preliminärt bokade.

Läs också: Nybyggnationer utvecklar centrala Ö-vik: "Det känns så inspirerande"

Mer läsning

Annons