Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sasha vill starta namninsamling: "Trafikpolitiken är urdålig i Örnsköldsvik"

Kommunen jobbar med en plan om att sänka hastigheterna i Örnsköldsvik. Trafikplanen har hittills upprört många och nu vill Sasha Filipovic starta en namninsamling för att häva planen.

Annons

E4 går genom centrala Örnsköldsvik och vidare norrut. Där passerar tusentals bilar varje dag.

Läs också: Trafikverket pressat på hastighetssänkning Bonäset/Bodum: "Frågan är 30 år gammal"

Hastighetsbegränsningarna på vägarna i Örnsköldsviks kommun upprör många invånare. Allehanda.se har tidigare skrivit om både de sänkta hastigheterna på Modovägen samt att trafikverket vägrar sänka hastigheten på en – i mångas ögon – sämre väg förbi Alneskolan i Bonäset där många barn vistas. Även E4:n, som leder trafiken genom staden och vidare norrut har fått sänkt hastighet. Nu vill Sasha Filipovic starta en namninsamling för att fler ska engagera sig.

– Generellt sett är trafikpolitiken urdålig. Jag kommer att försöka starta en namninsamling för att få fler likasinnade att engagera sig, säger han.

Målet med namninsamlingen är i slutändan att försöka häva kommunens trafikplan.

– Jag vill häva planen att sänka hastigheterna och återställa dem som de var innan. Sedan vill jag att vi tar en riktig fundering tillsammans för att få en vettig plan och ett gemensamt mål, säger Sasha Filipovic.

Örnsköldsviks kommun har under de senaste åren kommit fram till en plan för att anpassa hastigheterna efter hur vägförhållandena faktiskt ser ut. De sänkta hastigheterna är en del i detta pågående arbete.

Läs också: 40-sträckan på Modovägen upprör - kommunen: "Trafiksäkerheten viktigast"

På gymnasiet i Bosnien gick Sasha Filipovic en fyraårig yrkesutbildning till att bli trafikingenjör. Han menar att det saknas en tydlig trafikplan från kommunens sida.

– I mina ögon fattas visioner. Överlag när det gäller trafik är det väldigt mycket lösa skott hit och dit. Det känns inte genomtänkt, säger Sasha Filipovic.

Han hoppas att kommunen är villiga att lyssna på dess invånare ifall namninsamlingen blir lyckad.

– Om vi hävdar att vi lever i ett demokratiskt samhälle borde beslutsfattarna lyssna på folket de representerar. Jag uppmanar alla som är intresserade att faktiskt engagera sig och kontakta mig, säger Sasha Filipovic.

Mer läsning

Annons