Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördag invigs nya utomhusrinken – ”Denna möjlighet har inte funnits innan”

Med drygt två månader kvar tills hockeysäsongen drar igång på allvar i Örnsköldsvik kommer det från och med lördag att finnas ett substitut – nämligen en utomhusrink vid Fjällräven Center. Och den invigs med en stjärnfylld demomatch.

Annons

Mikael Lindnord och Patrik Häggblad.

Till helgen är det dags för den årliga hockeymässan och i samband med det presenteras också en nyhet för Ö-viksborna: den nya uterinken. Vi pratar alltså om cementplattan bredvid fjällräven center som i sommar ska fungera som inlinesplan och vara öppen för alla – dygnet runt.

– Vi vill att folk ska kunna komma ner hit och bara köra. Känna glädjen i att idrotta, det är det vi är ute efter. Ska inte vara så mycket krav, utan bara roligt, säger Mikael Lindnord som tillsammans med Patrik Häggblad slitit hårt för att hinna fixa iordning plattan till lördagens invigning.

– Med hjälp av specialspackel har vi täckt hål och sprickor samt putsat hela plattan. Det som är kvar nu är att den ska dammsugas, sen är den helt perfekt. Denna möjlighet har inte funnits innan, att åka inlines med dessa förutsättningar som det nu kommer att vara, menar Häggblad

Duon har sedan tidigare bidragit till att Ö-viksborna fått delta i, och bevittna, alternativa utomhusaktiviteter. I vintras låg man nämligen bakom succé ”pond hockey”-turneringen uppe på Hörnsjön.

– Ja, vi arrangerade ju den turneringen i vintras och det blev jättebra, så nu tyckte vi att det skulle vara roligt att ta ett nytt grepp på en annan utomhusaktivitet.

LÄS OCKSÅ: Örnsköldsviks nya hockeyturnering – i ny utomhusarena

Den nya rinken invigs på lördag klockan 12 och det med en stjärnfylld demomatch som spelas 2x10 minuter.

– Ena laget är dem som vann pondhockeyn med Michal Zajkowski i mål och i andra laget har vi lite lokala stjärnor, bland annat kommer Linus Ullmark, som normalt spelar i NHL, att stå i mål. Sen kommer även Niklas Norgren och Conny Strömberg att spela samtidigt som Erika Grahm är speaker. Det blir jättekul, vi rekommenderar alla att komma och titta!

Lindnord och Häggblad hoppas även att plattan kommer att locka folk i alla åldrar att komma ner och köra och förhoppningen är att det inte ska finnas massa regler utan att man kör med sunt förnuft.

– Vi vet inte hur det kommer att se ut här nere, om ungdomarna kommer anordna turneringar eller om NHL-killarna kommer att lira här under semestern, det visar sig.

Nu återstår det bara att dammsuga uterinken och hoppas på solsken på lördag

Skydd och hjälm får man att få stå för själv, men duon har däremot fixat matchtröjor som kommer gå att låna nere vid rinken.

– Ja, de kommer att hänga i anslutning till planen så att man bara ska kunna ta en och lira, säger Lindnord och Häggblad fyller i:

– Tröjorna kommer även att finnas i olika färger och storlekar.

Inlinesrinken blir duons projekt i sommar och till vintern är förhoppningen att man ska följa upp fjolårets Pond Hockey-succé, vilket man i nuläget skissar på.

– Målet är såklart att det ska bli en tradition, men nu skapar vi denna lekplats sen får vi se vad som händer. Detta blir en rolig sommaraktivitet.

Uterrinken ligger precis i anslutning till Fjällräven Center

LÄS OCKSÅ: Conny Strömberg får nobben av Modo: "Jag är mycket besviken"

Mer läsning

Annons