Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öviksföretag får nya ägare – hoppas kunna anställa fler: "Processen har redan påbörjats"

Örnsköldsviksföretaget Elektromatik i Själevad har blivit uppköpta av ett svenskt bolag. Nu hoppas de kunna anställa fler. – Jag ser på det här med väldigt positiva ögon, säger Per Lundgren som jobbar på företaget.

Annons

Per Lundgen är säljare på Elektromatik i Örnsköldsvik och är glad över förändringen.

Elektromatik i Själevad går igenom ett ägarbyte. Tidigare ägdes företaget av ett holländskt bolag – men nu har det svenska bolaget Eknäs Gård AB köpt upp företaget. Elektromatik har velat komma närmare besluten och ägarbytet möjliggör detta.

– Vi har en ny ägare som vill utveckla det här företaget och driva det framåt och det känns väldigt bra. Det är en mycket positiv förändring och vi är glada att det här har drivits igenom, säger säljaren Per Lundgren.

Nu hoppas han att företaget kan nyanställa i Örnsköldsvik.

– Det kommer förmodligen att bli en viss form av anställning, säger han. Det kommer nog att bli en handfull initialt. Den processen har redan påbörjats. Koncernen håller på att titta på lämplig arbetskraft.

Ägarbytet gör att Lundgren ser ljust på företagets framtid.

– Jag hoppas att vi kan bli en av de ledande aktörerna på vår marknad, att vi lyckas anställa och att företaget växer omsättningsmässigt. Målet är naturligtvis att vi ständigt ska utvecklas och på så sätt kunna ge kunderna vad de vill ha.

Elektromatik har i dagsläget cirka 20 anställda i Örnsköldsvik. Företaget arbetar med reservkraft för till exempel datahallar, sjukhus, industrier och vattenkraftverk.

Mer läsning

Annons