Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo dalar i Europa – rankas som 94:e klubb

Från plats 81 – till 94. Modo är långt från täten i Hockey Archives årliga sammanställning av kontinentens främsta hockeyklubbar.

Annons

Hockey Archives har rankat de 250 främsta europeiska hockeyklubbarna i snart två decennier och även om listan på intet sätt ska tas för en definitiv sanning är den en fingervisning om hur stark säsong de olika klubbarna har gjort.

För Modo är det, av förklarliga skäl, ingen munter läsning. Klubben kom näst sist i SHL och halkade ju sedermera också ur serien – med följden att det blev utförsåkning även på Hockey Archives lista.

Modo ligger nu på 94:e plats och tampas där med bland andra schweiziska EHC Biel-Bienne (93) och Lausanne (95) samt Nitra från Slovakien (96). Lite annat än efter säsongen 2006/2007 då Ö-viksklubben peakade och var åtta i Europa.

Bästa svenska klubb 2015/2016 var Frölunda och de seglade också förbi Skellefteå i Hockey Archives lista. Topp tio ser ut så här i sin helhet:

1) CSKA (Ryssland), KHL

2) Frölunda, SHL

3) Skellefteå, SHL

4) Liberec (Tjeckien), Extraliga

5) Metallurg Magnitogorsk (Ryssland), KHL

6) HIFK (Finland), Liiga

7) Sparta Prag (Tjeckien), Extraliga

8) Kärpät (Finland) Liiga

9) Tappara (Finland), Liiga

10) Lokomotiv Jaroslavl (Ryssland), KHL

Noterbart är att division 1-laget Örnsköldsvik Hockey har tagit sig in på listan – de kliver in på 247:e plats efter att ha klättrat 15 placeringar.

Noterbart är även att Modos banemän Leksand dalar, lite motsägelsefullt. Masarna tappar 20 placeringar till plats 106. Hur det går till? Jo, Hockey Archives baserar bland annat sin rankning på insamlade poäng i förhållande till hur stark ligan är – och där låg Leksands grundserie dem i fatet.

Mer läsning

Annons