Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad insamling till Örnsköldsviksortens ryttarklubb

Annons

Örnsköldsvik

Torsdag den 1 februari under snöstormen så drevade snön väldigt mycket på ridhustaket på Örnsköldsviksortens ryttarklubb, så mycket att det på vissa ställen var ända upp till två meters drivor.

Stora takytor att skotta.

Verksamhetschefen Johanna Westberg var väldigt orolig att hela byggnaden skulle rasa in på grund av den stora snömängden och ställde då in torsdagskvällens alla ridlektioner.

För att få ner all snö på ett säkert sätt så behövde det anlitas professionell hjälp! Det ringdes in ett antal olika företag som sysslar med takskottning som skulle komma på fredagsmorgonen för att skotta.

De räknade snabbt ut att det skulle kosta cirka 50 000 kronor att skotta hela taket med professionell hjälp. Föreningen har redan en ansträngd ekonomi då anläggningen snart har 20 år på nacken och är i stort underhållsbehov så de bestämde sig för att starta en insamling via swish för att täcka en del utav kostnaden för snöskottningen!

Verksamhetschefen Johanna var också med och hjälpte till och skottade under de två dagarna! Hur många chefer skulle göra det?

Detta visade sig vara en väldigt lyckad idé som i skrivande stund har lett till 55 000 kronor i swishintäkter. Föreningens medlemmar är så glada och tacksamma för alla som engagerat sig och skänkt både små och stora summor. Tack så jättemycket allihopa!

Örnsköldsviksortens Ryttarklubb har cirka 500 medlemmar, 350 ridande/vecka i ridskoleverksamheten och har öppet alla dagar i veckan. Detta är en av kommunens största fritidsgårdar. Det är en ideell förening med 14 anställda stallskötare, ridinstruktörer, kanslister, fritidsledare med flera.

Helen Torstensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons