Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läktare höll på att rasa på Brännbollsyran

Hela Vip-avdelningen fick lov att evakueras – golvet höll på att rasa samman.
Nu ska en ny Vip-avdelning byggas på marknivå.

Annons

Läs också: Ddumba och Sundfør starkast på Umeå Open

Festivalområdet har varit extremt välbesökt under fredagskvällen och efter Icona Pops spelning, som avslutades kort efter midnatt, fick delar av Vip-läktaren evakueras.

– Det har tömt bardelen i Vip-området helt och hållet. Jag pratade med en vakt som sa att golvet håller på att rasa ihop, berättar VK:s nöjesredaktör Evelina Burström som är på plats.

Redan tidigt på kvällen, innan mycket folk hade kommit till platsen, var golvet svajigt. Men när det började fyllas på med festivalbesökare började alltså konstruktionen ge vika.

Bardelen befinner sig ca 3-4 meter ovanför marknivå och var väldigt välbesökt i samband med och efter Icona Pops spelning. Kort efter att bardeölen tömts på folk valde arrangörerna att evakuera hela det upphöjda Vip-området.

Läs också: Timbuktu rappar med våldsutsatta kvinnor

Nu ska hela avdelningen plockas ned för att sedan bygga ett nytt Vip-område på marknivå.

Så här skriver arrangören på sin Facebooksida:

”Under spelningen med Icona Pop började en sektion på övre etage att svikta. Då tog vi beslutet att utrymma det övre etaget av säkerhetsskäl. Det var aldrig någon akut fara för fall eller ras, men besökarnas säkerhet är inget vi tummar med. Pga alla besökare som var tvungna att gå ner till nedre plan gjorde att antalet möjliga besökare halverades, och vi blev därför tvungna att stänga entrén till Premium-delen. Efter ett tag började det även ske rörelser i det lägre planet med 1m höjd och då utrymde vi hela ställningen.Brännbollsyran har anlitat företag som bara jobbar med ställningsbygge och är experter inom området. Ställningen har varit besiktigad och godkänd för vårt evenemang. Exakt varför ställningen sviktade måste vidare utredas av leverantören. Vi har under natten haft möten med leverantören och har tillsammans kommit överens om att inför lördagkväll riva ställningen och göra en ny Premium-sektion på markplan, fortfarande med samma fina läge mot scenen, egen bar och champagnebar.”

■ ■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning

Annons