Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna i Örnsköldsviks fråntas sin hund och fem katter – avföring hade sopats ihop i en hög

En kvinna i Örnsköldsvik fråntas sina djur – en hund och fem katter – detta efter att man konstaterat att hon inte klarar av att hålla en tillfredställande boendemiljö för djuren.

Annons

Länsstyrelsen fråntar en kvinna i Örnsköldsvik sin hund och sina fem katter. Detta efter att man under en kontroll i början av augusti konstaterat brister i hennes djurhållning.

Under den inledande kontrollen fann man avföring på golvet, sopor samt smutsiga kattlådor i kvinnans hem. Kvinnan anmodades att senast den 9 augusti åtgärda den bristande djurhållningen genom att: se till att utrymmen där hundar och katter hålls är rena, se till att kattlådor rengörs och hålls rena, se till att hunden får dagliga utomhuspromenader.

Vid uppföljande kontroll 10 augusti kunde man konstatera att kvinnan inte lyckats uppfölja kraven.

Bostaden luktade illa av sopor, ammoniak och avföring. Sopor hade samlats ihop, men stod kvar i bostaden i soppåsar. Kvinnan menade att hon på grund av sjukdom inte orkat med att städa lägenheten.

Man fann två kattlådor i badrummet, dessa hade visserligen rengjorts men soppåsarna med kattsand och avföring stod kvar i badrummet. Avföring på badrumsgolvet hade sopats ihop i en hög. Kattlådan i sovrummet var inte ren och full med avföring. I köket fann man stora mängder hundavföring.

Det är inte första gången kvinnan fått föreläggande angående det sätt hon håller sina djur. Under perioden 2009 till 2016 har hon fått inte mindre än fem förelägganden.

Länsstyrelsen beslutar att kvinnan omedelbart ska fråntas sina djur, ärendet lämnas över till Polismyndigheten.

Mer läsning