Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolan i Örnsköldsvik bland de bästa i Sverige

Kulturskolan i Örnsköldsvik hamnar återigen i topp när Lärarförbundet rankat Sveriges bästa musik- och kulturskolekommuner. Förra året hamnade man på plats två, men i år blev det sjunde plats. – Som ledare för en sådan här verksamhet känner man ödmjukhet och tacksamhet, säger Ann-Catrin Brandtlin, Kulturskolechef och
verksamhetsledare.

Annons

Kriterna för att klassas in som de bästa kulturskolorna bygger påk ommunens resurser till musik och kulturskolan, avgifter för deltagande samt andel elever i frivillig verksamhet. I Örnsköldsviks kommun är Kulturskolan avgiftsfri och verksamhet finns tillgänglig för alla skolelever, från förskola till gymnasium.

– Vi har en väldigt varierad verksamhet och finns på alla skolor i kommunen. Det är antagligen anledningen till att vi är så pass uppskattade, säger Ann-Catrin Brandtlin, Kulturskolechef och verksamhetsledare.

Hur känns det att få ett så pass stort erkännande?

– Det är fantastiskt! Vi har 43 stycken pedagoger som arbetar med flera olika verksamheter. Det är tack vare dom som vi är här idag. Stort tack till alla dom!

Kommer ni att utveckla verksamheten ännu mer nu?

– Vi har alltid planer på utveckling. Nu har det kommit många nya barn till Örnsköldsvik och det vore kul att skapa något nytt där.

Mer läsning

Annons