Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i helgen – detta händer i Örnsköldsvik

Gillar du att strosa runt bland utställare och ta en fika? Eller intresserar jakt dig? Eller kanske trädgårdarbete? För den som befinner sig i Örnsköldsvik i helgen finns flera alternativ till olika evenemang.

Annons

Bild från förra årets Björndagar i Billsta. Test för att se hur hundar reagerar vid ett möte med björn.

I Husum finns ett stort utbud av aktiviteter då Husumdagen firas. Ponnyridning, utställare, trailuppvisning, löptävling, det är bara ett axplock av det som kommer att hända under dagen. Arrangör är Grundsunda framtidsgrupp.

Läs mer: Änglarna från Husum

– Det är också fiskepremiär i dammen för barn och ungdomar, det händer mycket. Vi håller till mellan Hälsocentralen och Kyrkans hus, säger Arne Edholm från Grundsunda framtidsgrupp.

För den som är intresserad av jakt är det Billsta Björndagar. Under både lördag och söndag arrangerar Galtstångens jakt och friluftsförening föreläsningar oc h aktiviteter på temat jakt och friluftsliv. Den som till exempel vill få tips om hur man tränar hunden inför jakt kan på lördagen lyssna på Sophia Fagerholdt. Skytten Jocke Smålänning kommer också vara på plats och ha en skjutuppvisning.

Läs mer: 2015 års Björndagar – Björnträff anordnades för första gången

På torget i Örnsköldsvik är det på lördagen trädgårdsmässa. Där kan du få tips och råd för din trädgård. Och kanske saknar du någon planta till rabatten, då finns det chans att du hittar den hos någon av trädgårdsodlarna på plats. Det kommer också finnas aktiviteter för barnen.

Mer läsning

Annons