Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska fartyget Saga Pearl II på väg till stadskajen

Kryssningsfartyget kommer till Örnsköldsviks stadskaj på midsommardagen och stannar från morgonen till kvällen. Stoppet är en del av en 15-dagars kryssning.

Annons

Lars Söderlind och Maria Lundkvist i Örnsköldsviks stadskaj dit Saga Pearl II kommer på lördag.

På midsommardagen anlägger kryssningsfartyget Saga Pearl II från engelska Dover till i Örnsköldsviks stadskaj. Skeppet kommer att ligga i hamnen från nio på morgonen till åtta på kvällen. Det är ingen slump att färden går förbi just Örnsköldsvik och flera andra nordliga städer.

– Många är genuint intresserade av den svenska kulturen och de ljusa nätterna. Vi kommer att bjuda dem på svenskt fika också, säger Maria Lundkvist, på Höga Kusten Turism, som är en av de som jobbar med evenemanget.

Resan startar i Dover och stoppet i Örnsköldsvik är en del av den 15-dagars kryssning där fartyget även stannar i nederländska Ijmuiden samt Stockholm, Umeå, Luleå, Pori och Mariehamn.

Lars Söderlind, näringsutvecklare på Örnsköldsviks kommun, ser fram emot att få brittiskt besök och tror att det i framtiden kan gynna turismen i området.

– Man ser möjligheter som kan generera fler besök och ett mervärde för oss. Det ska bli fantastiskt kul att få välkomna dem hit till Höga Kusten och Örnsköldsvik, säger han.

Saga Pearl II från engelska Dover stannar bland annat i Stockholm. Örnsköldsvik, Umeå och Luleå.

Mer läsning

Annons