Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags igen för Ulvön Classic: "Det här är en klassisk båtträff"

Efter ett års uppehåll är det återigen dags för en tredagars klassisk båtträff på Ulvön. Utöver intressanta båtar av olika slag utlovas även underhållning och aktiviteter för hela familjen när tredje upplagan av Ulvö Classic drar igång.

Annons

En klassisk träbåt under ett tidigare år av Ulvö Classic.

Under torsdagen var 25 båtar bokade, men hur många båtar som kommer tror arrangören Per Nordlinder beror på hur vädret ter sig. Det kan både bli fler eller färre.

– Är det blåsväder kommer många av de här båtarna inte ens ut hit, berättar han.

Per Nordlidner är redan på Ulvön för att förbereda helgens båtträff och det har varit mycket att göra. En projektgrupp har jobbat med planeringen sedan januari och det krävs att folk ställer upp ideellt. Det är också en av anledningarna till att båtträffen uteblev 2015. Allt arbete sliter hårt på de ideella krafterna.

– Det är mycket jobb, så vi i hoppade över ett år. Sen vill man ju göra annat ibland på sommaren också, säger han.

Arrangören Per Nordlinder ser fram mot helgens Ulvö Classic.

Den som besökt Ulvö Classic vet att hamnen då fylls av många ståtliga gamla träbåtar. Men även om det naturligtvis blir många sådana och de är jättevackra understryker Per Nordlinder att det inte handlar om någon träbåtsträff.

– Det här är en klassisk båtträff. Tycker man att man har en klassisk båt så får man komma, det finns liksom inga gränser. Det kan vara en gammal plastbåt. Vi vill ha bruksbåtar också, sådana som används. Inte bara salongsbåtar som är ute för nöjes skull, säger Per Nordlinder.

Under helgen blir det skattjakt för barnen, föredrag om veteranbåtar och prisutdelning till träffens populäraste båt som utses av besökarna. Men ändå är det inte båtarna som Per Nordlinder ser fram mot mest, utan den musikaliska underhållningen.

– Jag ser nog kanske mest fram mot Billie Shamrock. Båtarna vet jag ju ungefär hur de ser ut, men de här tror jag blir en riktig överraskning, säger Per Nordlinder.

Mer läsning

Annons