Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister för Barncancerfonden stannade till i Örnsköldsvik: "Det är för en bra sak"

På måndagen var det målgång för den första etappen i Ride of Hopes stäcka mellan Umeå och Stockholm. Runt 65 cyklister rullade över mållinjen på Stora torget i Örnsköldsvik, där många hade samlats under dagen.

Annons

– Det speciella med det här är att vi passerar alla Sveriges sex barnonkologiska center, säger Eleanor Rendahl, projektledare på Barncancerfonden.

Totalt sju etapper är inplanerade på den ca 110 mil långa distansen som cyklisterna ska ta sig an. Örnsköldsvik är första anhalten på sträckan som går från Umeå till Stockholm. Det är fjärde året i rad som Ride of Hope arrangeras mellan de två städerna, och nionde året i rad i Sverige.

– Det är ett gäng som cyklar från Lund också. Vi kommer mötas upp i Västerås och därefter tillsammans ta oss till Tingshusslätten i Hagaparken i Stockholm, säger Eleanor Rendahl.

Eleanor Rendahl är projektledare på Barncancerfonden.

Flera sponsorer finns med i ryggen på Barncancerfonden i år, bland annat Scandic som står för sovplatserna. Men det stora lasset dras av Lidl, som återigen står med på sponsorlistan. Och i år har de slagit på den stora trumman.

– I år satsar vi väldigt mycket större än vad vi har gjort tidigare. Vi försöker träffa folk som vi kanske inte möter i våra butiker till vardags. Och alla intäkter här går direkt till Barncancerfonden, säger Cecilia Drott, projektledare på Lidl.

Några av deltagarna som gick i mål i Örnsköldsvik.

På Stora torget i Örnsköldsvik var det full rulle redan innan cyklisterna gått i mål. Lidl hade där arrangerat allt från hoppborg och foodtruck till gratis glassutdelning till barnen.

Två av deltagarna i loppet var Örnsköldsviksborna Magnus Hallén och Mattias Norlin, som kom i mål trötta men glada.

– Jag älskar att cykla och det är ju för en god sak, säger Magnus Hallén efter målgången och fortsätter:

– Jag var med ifjol också, det var så roligt så jag kunde inte låta bli att köra ett år till.

Örnsköldsviksborna Magnus Hallén och Mattias Norlin deltar i Ride of Hope.

Mer läsning