Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjuder upp till dans på Anundsjö

Det är dags för dans och spelstämma 30 Juli. Föreningar har gått samman för att "festen" ska gå av stapeln och dagen kommer bjuda på olika aktiviteter.

Annons

Örnsköldsviks folkmusikförening, Anundsjöringen, Nolagiller och Anundsjöhembygdsföreningen är arrangörerna som står bakom Dans och Spelstämman lördagen 30 Juli på Anundsjö hembygdsgård i Bredbyn. Huvudattraktion står trion HomeCraft för.

Folkmusikgruppen Homecraft

Homecraft består av Johanna Karlsson, Emma Härdelin och Johannes Berndalen. De är vänner sedan länge och bildade trion för drygt två år sedan. Alla tre spelar fiol och sjunger samt spelar Johannes och Emma även gitarr. Tillsammans spelar de folkmusik och gamla visor. På plats kommer även finnas möjlighet att få en sångkurs tillsammans med Emma från Homecraft.

– Jag ser verkligen fram emot sommarens happening här påhemmaplan. Under sommaren är det många stämmor runt omkring i Sverige. Det ärmycket trevligt för spelmän och dansare men alla andra är också välkomna. Detär många som passar på att ha en trevlig utflykt i genuin miljö med sång ochmusik. Jag hoppas att det här blir en riktig familjefest i gröngräset påhembygdsgården, säger Anders Eriksson från Örnsköldsviks folkmusikförening.

För de minsta kommer Magdalena Eriksson och Alva Granström ha en barnföreställning.

I dansens tecken finns självklart möjlighet att gå en danskurs där man får testa på olika internationella danser samt se uppträdanden från spelmän och dansare från landets alla hörn. Förutom Homecraft kommer Silverlaget som består av riksspelmän från Ångermanland att uppträda. För de allra minsta kommer en barnföreställning med Magdalena Eriksson och Alva Granström finnas på plats från halv tre på lördagen.

– Jag tänker mig att folk kan komma och prova på att dansa, kanske lära sig schottis eller en liten vals. Att vi kallar det dansoch-spelstämma är något nytt. Spelmansstämmor har jag varit på och där har detfunnits dans. Vi vill lyfta fram dansen ytterligare och visa hur otroligt kuldet är. Jag lovar att dansa med alla som vill prova på, säger Marina Viström, dansledare i Anundsjöringen.

Värd på plats kommer vara Karin Jardstam. Området öppnar 12:00 och Homecraft kommer börja spela från klockan 19.

Mer läsning

Annons