Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Harry Potter-boken säljer slut

Tomt på Harry Potter-hyllorna på två dagar. Hos flera bokhandlare i Västernorrland sålde den nya Harry Potter-boken slut snabbt. Men i Sollefteå har man inte ens tagit in boken.

Annons

– Jag har inte hunnit med att köpa in den, säger Jörgen Desén, ägare av Dahlbergs bokhandel i Sollefteå.

Den nya "Harry Potter and the cursed child" är både teateruppsättning och bok, den åttonde i ordningen om trollkarlen Harry Potter. Det var under natten till söndagen som boken släpptes hos bokhandlare runt om i världen och intresset har varit enormt. På flera håll i Västernorrland är boken redan slutsåld.

– Våra 30 ex tog slut på två dagar, säger Kajsa Örneke, säljare på Akademibokhandeln i Örnsköldsvik.

Kajsa Örneke på Akademibokhandeln i Örnsköldsvik väntar på att förlaget ska besluta om att trycka fler exemplar av boken

Och likadant låter det på Vängåvans bokhandel i Sundsvall.

– Det gick väldigt fort, vi sålde slut på två dagar, säger Malin Gullman Smith, ansvarig för bokavdelningen i butiken i Sundsvall.

Men bor man i Sollefteå får man alltså vänta lite till. På Dahlbergs bokhandel hann man inte köpa in boken inför släppet i söndags och nu är den helt slut på förlaget. Jörgen Desén på Dahlbergs bokhandel väntar nu på att få göra en beställning.

– Jag väntar varje dag, men den är tillfälligt slut, säger han.

På Dahlbergs bokhandel i Sollefteå väntar man nu på att få hem några exemplar av den nya Harry Potter-boken.

Enligt Jörgen Desén har Sollefteåbornas efterfrågan på den nya Harry Potter-boken inte varit särskilt stor. Han kommer ta in fem böcker till sin butik, när det åter finns nytryckta exemplar.

– Jag har haft ett fåtal som frågat efter den, men det har inte varit någon jätterusning, säger han.

Vängåvans bokhandel i Sundsvall fick, precis som i Örnsköldsvik, 30 exemplar kvoterade till sig av den åtråvärda, åttonde boken om trollkarlen Harry Potter. Men de hade behövt betydligt fler.

– Många frågar efter den. Vi hade förmodligen kunnat sälja lika många till, säger Malin Gullman Smith.

FAKTA: Harry Potter and the cursed child är både en teateruppsättning och den åttonde boken av J.K Rowling om trollkarlen Harry Potter. Teatern är skriven av regissören John Tiffany och dramatikern Jack Thorne, men själva historien har författaren Joanne K Rowling hittat på. Pjäsen spelas på Palace Theathre i London och är den första officiella Harry Potter-berättelsen som framförs på scen.

Boken har sålt slut på flera håll i världen, redan i bokningsstadiet. Nu är den helt slut på förlaget och såväl bokhandlare som Harry Potter-fans väntar på beslut om att trycka fler exemplar.

Mer läsning

Annons